WordPress sitenize iletişim formlarının nasıl ekleneceğini mi merak ediyorsunuz ?
WordPress deposundaki binlerce iletişim formu eklentisi bunaltıcı hale gelmenizi kolaylaştırır. Her eklentinin artıları ve eksileri olduğundan, ihtiyaçlarınız için doğru olanı bulmak zor olabilir.
Siteniz için hangi WordPress form eklentisini seçmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu kılavuzda, ihtiyaçlarınıza mükemmel şekilde uyan doğru eklentiyi bulabilmeniz için WordPress için en iyi iletişim formu eklentilerini karşılaştıracağız.
WordPress için En İyi Form Eklentisini Seçme
WordPress yerleşik bir iletişim formuyla gelmez. Bir iletişim formu oluşturabilmeniz için bir WordPress eklentisi yüklemeniz gerekir .
Ancak tüm iletişim formu eklentileri eşit yaratılmamıştır. Her eklentinin kendine göre artıları ve eksileri olduğundan, ihtiyaçlarınız için hangi eklentinin en iyi olduğunu anlamanız gerekir.
Örneğin, bir yayıncının MailChimp, Constant Contact , Drip vb. gibi favori e-posta pazarlama aracıyla sorunsuz bir şekilde entegre olan bir eklentiye ihtiyacı olabilir. Ancak, bir e-ticaret mağazası sahibinin özel kayıt, oturum açma ve ödeme formları oluşturması gerekebilir.
Öte yandan, kâr amacı gütmeyen bir kuruluşun çevrimiçi olarak para toplamak için özel bağış formları oluşturması gerekecektir .
Bir iletişim formu oluşturucusunda dikkat etmeniz gerekenler şunlardır.
- Özellikler : İyi bir WordPress iletişim formu eklentisi, iletişim formları, ödeme formları, kullanıcı kayıt formları, abonelik formları vb. gibi her türlü çevrimiçi formu oluşturmanıza olanak tanır.
- Kullanım Kolaylığı : Sezgisel bir kullanıcı arayüzü, teknoloji konusunda bilgili olmasanız bile bir web formu oluşturmayı kolaylaştırır. Öğrenme eğrisi ne kadar düşükse o kadar iyidir.
- Mobil Uyumluluk : Oluşturduğunuz tüm formlar %100 duyarlı olmalı ve tüm cihazlarda harika çalışmalıdır, aksi takdirde geride kalırsınız.
- Uyumluluk: Form oluşturucu tüm WordPress temalarıyla sorunsuz bir şekilde çalışmalıdır.
- Fiyatlandırma : Bir eklentiyi denemeden önce, uzun vadede yatırıma değip değmeyeceğini düşünmeniz gerekir.
- Belgeler : Tercihen, belgeler eklentinin çeşitli özelliklerini kolayca anlatabilecek kadar kapsamlı olmalıdır.
- Destek : Ayrıca, iyi bir üne sahip ve olağanüstü müşteri hizmeti sunmasıyla bilinen bir ekip tarafından geliştirilen bir eklenti seçmek isteyeceksiniz.
WordPress Form Oluşturucu Eklentilerini Nasıl Test Ettik
İnceleGO’da, araçları liste makalemizde sıralamadan önce her zaman test ederiz. Bu şekilde, öğrendiğimiz her şey hakkında birinci elden deneyim ve tarafsız bir görüş sağlarız.
Bu nedenle, en iyi iletişim formu eklentileri hakkındaki bu makale için, gerçek dünya uygulamalarındaki performanslarına odaklanarak derinlemesine testler gerçekleştirdik. Buna ek olarak, bunları kullanım kolaylığı, özellikler, özelleştirme seçenekleri, farklı temalarla uyumluluk, cihazlar arasında yanıt verme ve fiyatlandırma temelinde değerlendirdik.
Her eklentinin farklı iletişim formlarını nasıl ele aldığına baktık. Temel iletişim formlarını nasıl tasarlayabileceklerine baktık. Ayrıca, haber bülteni abonelik formları, kayıt formları, geri bildirim formları ve daha fazlası gibi daha karmaşık iletişim formlarının oluşturulma sürecine baktık.
Bu sayede onların performanslarını ve kullanıcı deneyimlerini değerlendirebildik.
Piyasadaki popüler iletişim formu araçlarına odaklandık, topluluk desteğini ve itibarını inceledik. Hiçbir şeyi kaçırmadığımızdan emin olmak için, başkalarının ne düşündüğünü görmek üzere WordPress.org gibi üçüncü taraf inceleme sitelerine baktık.
Bu kapsamlı analiz, hangi iletişim formu eklentilerinin yeni başlayanlar, ileri düzey kullanıcılar, e-ticaret mağazaları ve e-posta pazarlama entegrasyonu için en uygun olduğunu belirlememize yardımcı oldu.
Şimdi bu iletişim formu yazılımlarının her birine derinlemesine bakalım.
1. Forminator

Forminator, WooCommerce siteleri için harika olan ücretsiz bir WordPress form oluşturucu eklentisidir. WordPress formlarınızı kurmak ve yönetmek için sürükle ve bırak görsel oluşturucu ile birlikte gelir. Kullanıcı bilgilerini toplamaya ve gelirinizi artırmak için daha fazla dönüşüm oluşturmaya yardımcı olur.
Bu form eklentisi anketler ve araştırmalar, eğlenceli sınavlar, sipariş formları ve her türlü özel form oluşturmak için mükemmeldir. PayPal ve Stripe dahil olmak üzere birden fazla ödeme yöntemiyle entegre olarak çevrimiçi ödemeleri toplar.

Her türlü e-ticaret sitesi için uygundur. Ayrıca sipariş formuna ürün görselleri eklemenize olanak tanır , böylece müşteriler web sitenizde sipariş ettikleri ürünün önizlemesini yapabilirler.
Ücretsiz/lite sürüm: Evet
Premium planlar: Yıllık 60 – 390 dolar
2. İletişim Formu 7

Şüphesiz, Contact Form 7 piyasadaki en popüler WordPress form eklentisidir. Contact Form 7’nin on yıldan uzun süredir var olduğu düşünüldüğünde, bu eklentinin 5 milyondan fazla etkin yüklemeye sahip olması şaşırtıcı değildir.

Web sitenizde basit iletişim formları oluşturmak istiyorsanız, Contact Form 7 doğru seçimdir. Ayrıca bu eklentiyle harika çalışan birkaç ücretsiz ve premium üçüncü taraf eklentisi de bulabilirsiniz.
Kullanıcı arayüzü hiç de kolay kullanılmıyor ve bir iletişim formu oluşturmak için bazı temel HTML etiketlerini bilmeniz gerekiyor.
Ücretsiz/lite sürüm : Evet
3. Formidable Forms

Formidable Forms, özellik açısından zengin, gelişmiş bir WordPress form eklentisidir. Karmaşık WordPress formlarını kolaylıkla oluşturmanızı sağlar. Formidable, yalnızca kullanıcılardan veri toplamak yerine, gönderileri sitenizin ön yüzünde görüntülemenize olanak tanır.
Formidable ile herhangi bir ek eklentiye ihtiyaç duymadan kullanıcı tarafından gönderilen verileri toplayabilir, görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve filtreleyebilirsiniz.
Formidable ile temel WordPress iletişim formları oluşturabilmenize rağmen, ortalama bir kullanıcı bunu çok fazla istenmeyen özellik içeren şişkin bir çözüm olarak görebilir. Yeni başlayanlar için uygun değildir.
Profesyonel bir WordPress geliştiricisiyseniz ve karmaşık formlar oluşturmak istiyorsanız, o zaman Formidable’ı denemelisiniz. Web siteniz veya veri odaklı web uygulamalarınız için karmaşık formlar oluşturmak için tonlarca güçlü özellik ile birlikte gelir.
Ücretsiz / Lite sürümü : Evet
4. HubSpot Formları

CRM yazılımıyla tanınan HubSpot , sitenize kolayca basit formlar eklemenizi sağlayan ücretsiz bir WordPress eklentisi de sunuyor.
Kullanıcıların dakikalar içinde formlar oluşturmasına olanak tanıyan, kullanıcı dostu sürükle ve bırak form oluşturucusuna sahiptir. 1.000’e kadar form alanı ve düzinelerce alan türü kullanabilirsiniz. Formlar ayrıca özelleştirilebilir, böylece markanıza uyacak şekilde tasarlayabilirsiniz.

Ayrıca, kayıt formları, iletişim formları, bülten kayıt formları ve daha fazlası dahil olmak üzere hızlı bir şekilde başlamanıza yardımcı olacak birçok hedef tabanlı form şablonu da bulunmaktadır.
Formlarınızı dolduran herkes otomatik olarak yerleşik CRM’e eklenecektir . Buradan, kişilerinizi kolayca yönetebilir, takipler için hatırlatıcı görevler ayarlayabilir veya onlara kişiselleştirilmiş bir e-posta gönderebilirsiniz.
HubSpot eklentisi, form oluşturucu ve CRM’in yanı sıra ücretsiz açılır pencereler , e-posta pazarlaması, canlı sohbet ve diğer araçlarla birlikte gelir.
Bütçeniz kısıtlıysa ve hepsi bir arada bir pazarlama eklentisi arıyorsanız, HubSpot’ın bu ücretsiz eklentisi ihtiyaçlarınız için ideal olabilir.
Ücretsiz/lite sürüm : Evet
Premium fiyatlandırma : Aylık 15 dolardan başlar
5. Ninja Formları

Ninja Forms , WordPress iletişim formlarını kolaylıkla oluşturmanıza olanak tanıyan bir başka WordPress iletişim formu eklentisidir. Eklenti, birkaç tanınmış WordPress eklentisi oluşturmuş bir WordPress geliştirme ekibi olan WPNinja tarafından oluşturulmuştur.
Çekirdek eklenti tamamen ücretsiz kullanılabilir. Ninja Forms’un işlevlerini, ihtiyaç duyduğunuzda premium eklentiler yükleyerek geliştirebilirsiniz. Eklenti, geliştiricilerin özel özelliklerle kolayca geliştirmelerine olanak tanıyan yüzlerce işlev ve kancayla birlikte gelir.
Web sitenizde ücretsiz bir iletişim formu eklentisi kullanmak ve gerekli eklentileri satın alarak özellikleri geliştirmek istiyorsanız, Ninja Forms sizin için mükemmel bir çözümdür.
İlk başta, eklenti satın almak faydalı bir strateji gibi görünebilir çünkü yalnızca ihtiyacınız olan şey için ödeme yapmanız gerekecektir. Ancak, ihtiyaçlarınız arttıkça, Ninja Forms bu listedeki diğer eklentilerden daha pahalı hale gelecektir.
Ücretsiz/lite sürüm : Evet
Bireysel eklentilerin fiyatlandırması : 29$ – 129$ her biri
Premium planların fiyatlandırması : Yılda 99 – 499 ABD doları
6. Formstack

Formstack, sürükle ve bırak arayüzüyle saniyeler içinde harika çevrimiçi formlar oluşturmanıza olanak tanıyan WordPress için birinci sınıf bir form oluşturucusudur. Ayrıca birçok üçüncü taraf uygulamasıyla entegre olur. Formstack web formunuzu gönderilerinize, sayfalarınıza veya kenar çubuğunuza yerleştirmek için ücretsiz entegrasyon eklentisini WordPress deposundan indirebilirsiniz.
Formstack özellikle WordPress siteleri için oluşturulmamıştır, bu nedenle yeni formlar oluştururken birçok sınırlamayla karşılaşacaksınız. İleri düzey kullanıcılar için daha uygun olacaktır.
Formstack ücretsiz bir plan sunmuyor, ancak 14 gün boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Premium planlar fahiş fiyatlıdır ve temel plan için size ayda 50 dolara mal olacaktır.
Ücretsiz plan : Hayır
Fiyatlandırma : Aylık 83 – 250 dolar
7. Wufoo

Wufoo, WordPress siteleri de dahil olmak üzere herhangi bir web sitesinde bir form yayınlamanıza olanak tanıyan platformdan bağımsız bir form oluşturucusudur. Wufoo, beş web formu oluşturmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir plan sunar, ancak ayda 100 girişi aştıklarında devre dışı bırakılırlar.
Form oluşturucularını kullanarak çevrimiçi formlarınızı hızlı ve kolay bir şekilde çalışır hale getirebilirsiniz. İletişim formunuzu halihazırda kullandığınız ve sevdiğiniz birçok harika çevrimiçi araçla entegre edebilirsiniz.
Wufoo, diğer tüm WordPress form oluşturucularından daha fazla entegrasyon sunar. Ancak, sitenizde bir giriş formu veya kullanıcı kayıt formu oluşturamaz.
Ücretsiz plan : Evet
Premium fiyatlandırma : Yılda 14,08 – 183,25 ABD doları
Bu makalenin WordPress için en iyi form eklentisini seçmenize yardımcı olmasını umuyoruz.