OpenCart nedir?
OpenCart’ın Kısa Tarihi
Popüler, tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı e-ticaret platformlarından biri olan OpenCart, aynı zamanda pazardaki önde gelen e-ticaret platformları arasında en eskilerinden biridir.
Sunulan kullanıcı dostu yaklaşımı ile ünlü olan bu işletme, işletmeleri için çevrimiçi bir platform oluşturmaya çalışan yenilerin çoğunu çekiyor.
Fikrinin başlangıcı ilk kez 1998 yılında Christopher Mann tarafından ortaya çıktı. Christopher Mann’ın diğer projelere dahil olması nedeniyle uykuda kaldı, ancak fikir birkaç yıl sonra İngiltere merkezli bir geliştirici olan Daniel Kerr tarafından canlandırıldı.
Sonunda 10 Şubat 2009 tarihinde Google Code üzerinde tam teşekküllü ve geliştirilmiş bir OpenCart sürüm 1.1.1’i başlattı.
OpenCart
PHP programlama dili ve MySql veritabanı kullanılarak oluşturulmuş bir çevrimiçi mağaza yönetim sistemidir. Zaten entegre birçok temel alışveriş mağazası işlevselliği ile bir çerçeve ve sistemdir.
Opencart, geliştirici dostu ortamı, kolay kurulumu ve birçok modülün tamamen ücretsiz olarak kurulduğu devasa çevrimiçi modüller mağazası sayesinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Modüller / Eklentiler, işlevselliğini genişletmek için mevcut sisteme entegre edilebilen organize bir dosya / kod koleksiyonudur.
Opencart modüllerini indirebilir, kurabilir ve isteğe bağlı olarak yeniden düzenleyebilir ve bunları amacınıza göre uyarlayabilirsiniz.
Bununla birlikte, kendi modüllerinizi sıfırdan geliştirebilir ve Opencart işlevlerini projenizin ihtiyaçlarına uyacak şekilde genişletebilirsiniz.
Postada Daha Fazla
OpenCart nedir? Hangi parametrelerinin rakiplerine göre üstünlüğü var? Teknik olmayan bir işadamı nasıl kullanmaya başlayabilir?
Tüm bu tür soruları bu blog yazısı aracılığıyla cevaplayacağım. Bu öğreticiyi okuduktan sonra açık ve net bir OpenCart fikriniz olacak.
Ayrıca, çevrimiçi mağaza gereksinimlerinize bağlı olarak, bu e-ticaret CMS’sini seçip seçmeyeceğinize akıllıca karar verebileceksiniz.
OpenCart: Mağazayı kurma
Kolay kurulum
Daha önce belirtildiği gibi, OpenCart’ın kullanım kolaylığı göze çarpan özelliklerinden biridir. Ve hatta kurulum prosedürü bunun bir parçasıdır.
OpenCart kurulumu için sorunsuz prosedür sizin için tüm önemli adımları kapsar. Barındırma planlarını seçerek OpenCart ortakları aracılığıyla kendi kendine barındırma için.
Veritabanı oluşturma işleminden hesap yapılandırmasına kadar yükleme her şeyi kapsar.
Uzantıları
Yükleme prosedürünü tamamladıktan sonra muhtemelen yapmak istediğiniz bir sonraki şey, özelleştirme eklemektir. Uzantıları eklemek , güzel özelleştirmeleri gerçekleştirmenin kolay uygulanabilir bir yoludur. Ayrıca, bu uzantılar web sitenize temel işlevler kazandırır.
OpenCart Temaları
Çok sayıda uzantı seçeneğinin yanı sıra, OpenCart ayrıca çevrimiçi mağazanızı mümkün olduğunca çekici hale getirebilmeniz için geniş bir tema seçenekleri sunar.
Ancak, çevrimiçi mağazanız için belirli bir düzen türü arıyorsanız, temaları mağaza türüne göre ayırabileceğiniz OpenCart temalarını deneyebilirsiniz .
Kodlamada iyi olan veya aslında bir OpenCart teması oluşturmak için geliştiricileri işe alabilen diğerlerinin , özellikle kendi pazar ihtiyaçları ve amaçları için oluşturulmuş son derece optimize edilmiş bir teması olabilir.
Ancak teknik erişilebilirliğe sahip olmak her zaman mümkün olmayabilir. Bu durumlarda, çeşitli OpenCart tema oluşturucuları büyük fayda sağlayabilir.
Temanızı neredeyse tam istediğiniz şekilde oluşturmak için yeterli esneklik ve araçlar sağlarlar. Ve bu da basit, kolay sürükle ve bırak adımlarıyla.
Donanım gereksinimleri nelerdir?
Çevrimiçi mağazanızı işleyecek olan sunucunun donanım gereksinimleri için böyle sert ve hızlı bir kural yoktur. Donanım kapasitesi ve gereksinimleri büyük ölçüde aylık trafiğe ve mağazanızdaki ürün sayısına bağlı olacaktır.
Dört çekirdekli işlemci tabanlı sunucuların çoğu aylık 1M-5M trafiğini kolayca işleyebilir. 16 GB RAM’e dayanan i5 ila i7 arasında bir işlemci, çevrimiçi mağaza işlevlerinizi yerine getirmek için yeterli olacaktır.
OpenCart Ücretlendirme nedir?
Özellikle daha önce de belirtildiği gibi yeni başlayanlar arasında hızlı popülaritesinin arkasındaki ana nedenler neler olabilirdi? Evet, fiyatlandırma anahtar faktörlerden biridir.
OpenCart, indirmek ve kullanmak için ücretsiz olarak sunulan açık kaynaklı bir yazılımdır. Sizin için temel bir fonksiyonel site tamamen ücretsiz çalıştırabilirsiniz!
Ancak, birkaç zaman ve deneyimden sonra, ek işlevlere sahip olmanız gerekebilir. Bu amaçla uzantılar ve satın alınabilir eklentiler her zaman mevcuttur.
OpenCart’ın Özellikleri Nelerdir?
OpenCart’ın Özellikleri
Şimdi OpenCart’taki özelliklere bir göz atalım. Ayrıca mevcut tüm e-ticaret CMS arasında yaygın olarak tanınan platformlardan biri haline gelmesini sağlayan önemli noktaları anlamanıza yardımcı olacaktır:
- Yeni gelenler için etkili bir seçenek olarak görülme olasılığını en yüksek hale getiren çeşitli versiyonlarla maliyet etkindir. Ayrıca, temel bir çevrimiçi alışveriş mağazası kurmak için yeterli olan önceden donatılmış işlevlerle birlikte gelir. Bu nedenle acemi dükkan amacına iyi hizmet eder.
- Ödeme seçenekleri hakkında konuşmakla birlikte, mağaza sahibi ödeme seçeneği için başka uzantılar ekleyebilir, ancak yine de OpenCart yaklaşık 30’dan fazla ödeme ağ geçidi ile önceden donatılmıştır. Ne kadar çok şey öğrenirsek, açıkça o kadar uygun maliyetli olur. Hayal edebilirsiniz?. Sevinin! ve daha da müthiş özellikler için kendinizi destekleyin.
- Sonraki ürün kategorileri ve alt kategorileri eklemek söz konusu olduğunda çok çeşitli seçenekler. Hatta temel sürümü çok iyi çevrimiçi işinizi tam teşekküllü ve işlevsel bir şekilde yürütmek için çok yönlü özelliklere sahiptir. Daha fazla özellik, istediğiniz sayıda ürün ekleme yeteneğini içerir. Çeşitli amaçlar için farklı alanlar da tanımlayabilirsiniz. Bunlar, ürünleri inceleme, ödül puanları, alt kategorilerdeki çeşitli markalardan bahsetme gibi görevleri içerebilir.
- Çevrimiçi mağazanıza üçüncü taraf entegrasyonu kolayca yapabilirsiniz. Bu, çevrimiçi mağazanızın işlevselliğini gerektiğinde ve gerektiğinde geliştirmenize yardımcı olur. İhtiyacınıza göre sıralanmış üçüncü taraf entegrasyonları çevrimiçi portalında kolayca bulunabilir.
- Etkili bir çevrimiçi mağazaya çok çeşitli cihazlardan kolayca erişilebilir olmalıdır. Endişelenme, burada bile Opencart seni koruyor. Zaten duyarlı ve SEO optimize böylece herhangi bir arama motorunda aramalar arasında mağazanızdaki ürünlerin maruz kalma konusunda endişelenecek bir şey yok.
OpenCart Avantaj ve Dezavantajları Nedir?
Artıları: –
- Daha az zaman ve kaynakla bile bir online iş kurmak kolaydır, bu nedenle yeni gelenler için iyi bir seçim haline gelir.
- Mağazayı çalıştırmak için yeterli olan stok eklentileri olarak birçok temel özellikle önceden yüklenmiş olarak gelir.
- Çevrimiçi mağazanızın çeşitli bileşenleri arasında kolay yönetim ve sorunsuz mekanizma.
Eksileri :-
- Mağazanızın yeni işlevlerini geliştirmek söz konusu olduğunda, her eklenti ve uzantı sizin için işe yaramayabilir. En iyi sonuçları elde etmek için farklı uzantı ve eklenti kombinasyonlarını denemeniz gerekebilir.
- Gelişmiş bir işlevsellik arıyorsanız, temel stok özellikleri veya eklentileri yeterli olmayabilir. Temel işlevler hariç bazı ücretli uzantılar ek işlevler için kullanılabilir.
- Hafif bir platform olması, çevrimiçi mağazanızın ölçeklenebilirliğini etkileyebilir. Bu, gelecekteki yukarı geçişler için kapsamınızı kısıtlayabilir.
Şimdiye kadar OpenCart hakkında net bir genel bakışa sahip olduğunuzdan eminim. Tüm özelliklerini ve işlevlerini göz önünde bulundurarak, şimdi CMS’yi yeniden düzenleyen akıllıca bir karar verilebilir.
Umarım artık işinizi artırabilecek kendi çevrimiçi mağazanıza sahip olacaksınız. OpenCart, güzel şablonlara ve özelliklere sahip harika bir CMS’dir.
Ancak bazen işleri farklı bir yaklaşımla renklendirme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bunun için çok sayıda yol var.