Günümüzde internette özgürce dolaşabilmek ve bilgilerimizin şifrelenerek saklanması erişilememesi için VPN (Virtual Private Network) olmazsa olmazlar arasında yer almaya başladı. Sizler için VPN nedir? ve En İyi Ücretsiz VPN Programlarını inceledik ve listeledik.
VPN Nedir?
VPN (Virtual Private Network) Sanal Özel Ağ anlamına gelen kelimelerin ilk harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır. Virtual Private Network (VPN) sanal özel ağ ile farklı lokasyonda bulunan ağa bağlanarak, giriş bilgilerinin ve kullanıcı bilgilerini şifreleyerek farklı lokasyondan internete erişmemizi olanak sağlayan ağ alt yapısıdır. Bağlantı kurulan sunucu, IP adresinizi şifreleyerek ya tamamen maskeler ya da sunucunun bulunduğu lokasyondan ziyaret ediyormuşsunuz gibi gözükmesini sağlar.
İlk çıktığı yıllardan bu zamana kadar VPN konsepti çok büyük bir değişim geçirdi. Bundan on yıl kadar önce VPN’ler şirketlerin içerisinde özel olarak kullanılan sunuculardı. Şirket çalışanlarının işlerini yapabilmesi için evden şirketin sunucularına bağlanarak yapmalarına olanak sağlıyordu. Şimdilerde ise VPN’ler, kullanıcıların 3. şahıslar tarafından bilgilerine erişilememesi için yaygın olarak kulanılmaya başlandı.
En iyi Ücretsiz VPN Programları Listesi
1 – CyberGhost VPN
Ücretsiz VPN (Virtual Private Network) “Sanal Özel Ağ” hizmeti veren CyberGhost, internette gezinirken yaptığımız işlemleri izlemediğini açıkçıkça belirtmektedir. Söylediklerini doğrulamak için şeffaflık raporu yayınlıyor. CyberGhost, End-to-End Encryption şifreleme teknolojisi kullanarak güvenlik seviyesini en üst seviyede tutmaktadır.
Kötü amaçlı içerikleri engelleme özelliğiyle CyberGhost, ziyeret edeceğiniz web sayfasını ait veritabanını kapsamlı bir şekilde kontrol eder ve sonra sizlerin bağlanmasına izin verir. Bu şekilde kötü amaçlı içerikleri sizlerden uzak tutmuş olur.
Bağlantılarınız 256 AES bit teknolojisi ile şifrelenmektedir. Böylece verilerinize ulaşmak binlerce yıl sürebilir!
2 – ZenMate
Merkezi Almanya’da bulunan ZenMate VPN programı tarayıcı eklentileriyle ve mobil uygulamalarıyla kullanımı kolay arayüzü ile ön plana çıkan ücretsiz VPN programıdır. 14 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan ZenMate alt yapısını gün geçtikçe dahada geliştirmekte ve platform desteği artmaktadır. Bilgisayarlarda en çok kullanılan tarayıcılar Chrome, Opera ve Firefox eklentileriyle kullanılıyor.
ZenMate iPhone ve Android mobil cihazlarında uygulamalar ile çalışıyor. ZenMate Türkçe dil desteği ve ücretsiz versiyonunda 4 lokasyon secimine izin vermektedir. Ücretli versiyonunda ise sınırsız lokasyon seçilmesine olanak sağlamaktadır.
3 – Tuxler
Tuxler, web üzerinde en iyi VPN sağlayıcılarından biri olma özelliğine sahiptir. Web ortamında gezinirken bilgilerinizi ve mahremiyetinizi korumak için End-to-End Encryption yani uçtan uca şifreleme teknolojisini kullanarak farklı kişilerin bilgilerinize ulaşılmasına olanaksız hale getirmektedir.
Tuxler ücretsiz sürümünde düzenli hız ve sınırsız bant genişliği sunarak kullanıcılarına olanak sağlamaktadır. Ücretli versiyonunu kullanırsanız ücretsiz sürümünden 4 kat daha hızlı internet erişimi, sınırsız bent genişliği ve sınırsız konum değişikliğine olanak vermektedir.
4 – Tunnelbear
Tunnelbear geliştirilirken son kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak kullanımı basit ve çok kolay olmalıydı. Bu gözlemlemeden yola çıkan geliştiricileri kulanımı çok pratik ve çok kolay bir VPN programı ortaya çıkardılar.
Bilgisayarlar ve mobil cihazlar için uygulama yüklenerek kullanılan Tunnelbear VPN programı dünyanın bir çok ülkesinden lokasyonunuzu seçmenize olanak sağlıyor.
Tunnelbear da üst seviye şifreleme kullanmakta ve veri trafik hızını hiç kaydetmediğini garanti vermektedir. Ücretsiz versiyonlarında 500MB kullanım kotası mevcut.
5 – Windscribe
Yüksek güvenlik ve aylık 10 GB veri kotası ile Windscribe VPN uygulaması bu özelliği ile VPN programları arasında ön plana çıkmasını sağlıyor.
8 farklı lokasyon seçeneği bulunan uygulama, aylık kotanızı Twitter’da Windscribe VPN programını etiketleyerek 5 GB, her bir arkadaş davet etmenizde 1 GB ek kota kazanıyorsunuz.
Ücretsiz versiyonunda ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Hong Kong, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Hollanda lokasyonlarından bağlanma imkanı sunmaktadır.
6 – Hotspot Shield Free
Dünya genelinde Hotspot Shield VPN uygulaması 500+ milyon indirmeye ulaşmış, en yaygın olarak kullanılan VPN programı. Çok farklı yerlerden yani cafe, havaalanı vb. yerlerden herkese açık Wi-Fi noktalarından internete bağlanıyorsanız, Hotspot Shield Free uygulamasıyla bilgilerinizi güven altına alabilirsiniz.
Kurulumu hızlı basit olsada tek eksik yanı kota sorunu. Hotspot Shield Free 750MB’lık aylık kota sunmakta, ABD video sitelerinin çoğuna erişimi Elite üyeliğine ayırmış olması çoğu kullanıcının bu programdan vazgeçmesine neden oluyor.
Teşekkürler Aykut bey, yararlı bir makale olmuş.Siz hangi VPN’i tavsiye edersiniz?
Yorumunuz için çok teşekkürler İsmail bey, incelemeye aldığımız VPN programlarından herhangi birisini kullanabilirsiniz.