WordPress web siteleri oluşturmaya ilk başladığımda, özelleştirme seçeneklerinin ne kadar sınırlı olduğunu anlamam uzun sürmedi. Birden çok sütun düzeni oluşturamadım, kullandığım herhangi bir temanın üstbilgilerini ve altbilgilerini değiştiremedim ve her küçük değişiklik olması gerekenden dakikalarca daha uzun sürdü.
Sayfa oluşturucuların pahalı geliştiricileri işe almaya gerek kalmadan yardımcı olması gerekiyordu, ancak çoğu hantal, kullanımı zor, dağınık kodlara sahip ve site performansımı olumsuz etkiledi.
Elementor gelene kadar.
Elementor, denediğim en iyi WordPress sayfa oluşturucularından biri. Sezgisel, zengin özelliklere sahip, kullanımı kolay ve web sitemi yavaşlatmıyor – isteyebileceğim her şey.
Elementor, sadece birkaç dakika içinde güzel web siteleri oluşturmanıza yardımcı olan güçlü bir WordPress sayfa oluşturucusudur. Yaptığım her sayfa için yaratıcı vizyonuma ulaşmama yardımcı olacak esneklik ve işlevsellik sağladığı için Elementor’u her seferinde kullanmaktan gerçekten keyif alıyorum.
Elementor: Genel Bakış
Elementor, 2016 yılında benim gibi WordPress kullanarak web siteleri tasarlamanın son derece yavaş sürecinden bıkmış bir grup web uzmanı tarafından oluşturuldu.
O zamandan beri, Elementor kullanıcı sayısı dünya çapında içerik yazarları, pazarlamacılar, işletmeler ve geliştiriciler dahil olmak üzere 2 milyon kişiye ulaştı. Sadece kullanımının ne kadar kolay olduğunu göstermeye gider.
Elementor‘un ücretsiz ve ücretli bir sürümü vardır. Diğer birçok sayfa oluşturucunun ücretsiz sürümlerinden farklı olarak, Elementor ücretsiz sürümü, sıkıcı web sitenizi profesyonel görünümlü bir siteye dönüştürmenize yardımcı olacak kadar güçlü özelliklere sahiptir.
Yani yeni başlıyorsanız ve web sitenizi renklendirecek bütçeniz yoksa Elementor ücretsiz sürümü sizin için harika bir araçtır. Ancak, web sitesi tasarımı ihtiyaçlarınız için daha gelişmiş özellikler ve hepsi bir arada bir çözüm arıyorsanız, daha sonra bahsedeceğimiz Pro sürümünde daha fazla değer bulabilirsiniz.
Elementor’un Temel Özellikleri
1. Ön Uç Sayfa Oluşturucu
Elementor, bir arka uç oluşturucudan çok daha iyi olan bir ön uç sayfa oluşturucusudur.
Aşina değilseniz, arka uç sayfa oluşturucu şöyle görünür:
Bir arka uç sayfa oluşturucu ile, yaptığınız değişikliklerin neye benzediğini anında göremezsiniz.
Bu nedenle, bir başlığın rengini değiştirmek gibi yaptığınız her küçük değişiklik için, “Güncelle” düğmesine basmanız ve birkaç saniye beklemeniz ve ardından web sitenizi görüntülemeniz gerekir. Her biri için. Bekar. Değişiklik.
Bu son derece yavaş süreç, WordPress web siteleri oluşturmayı çok sıkıcı hale getiriyor ve bu yüzden Elementor gibi ön uç sayfa oluşturucuları tercih ediyorum.
Bir ön uç oluşturucu olarak Elementor, yaptığınız değişikliklerin gerçek zamanlı bir önizlemesini sunar. Bir düğme eklemeniz ve onu tam olarak elde etmek için ince ayar yapmanız veya tek bir sütun düzeninden çok sütunlu bir düzene geçmeniz gerekip gerekmediğini, yaptığınız değişiklikleri hemen görebilirsiniz. Benim için bu şekilde çok daha eğlenceli ve zamanımı daha verimli kullanmamı sağlıyor.
Bir ön uç sayfa oluşturucu olan Elementor’un arayüzü şöyle görünür:
Ekranın sol tarafında, web sitenize başlıklar, resimler, metinler, videolar, düğmeler, aralayıcı ve daha fazlası gibi ekleyebileceğiniz modüllerin veya şeylerin bir listesini göreceksiniz. Tek yapmanız gereken, modülü kelimenin tam anlamıyla web sitesinde tercih ettiğiniz alana sürükleyip bırakmak, düzenlemek ve hazırsınız.
2. Şablonlar ve Bloklar
A. Sayfa Şablonları
Sayfa şablonları büyük bir zaman tasarrufu sağlar. Yalnızca birkaç tıklamayla belirli bir sayfa türü oluşturmanıza olanak tanır. Örneğin, bir teknoloji markası için hızlı bir şekilde bir açılış sayfası oluşturmak istiyorsanız, web sitenize birkaç saniye içinde yükleyebileceğiniz bir açılış sayfası şablonu vardır.
Şablonlar , sayfanın altındaki Klasör simgesine tıklayarak bulunabilir . Tıkladıktan sonra Klasör simgesini , yeni bir pencere kullanabilirsiniz sayfa şablonların bir listesini gösteren açılacaktır.
Kullanmak istediğiniz şablonu bulduğunuzda, farenizi üzerine getirin ve “Ekle” ye tıklayın . Birkaç saniye bekleyin, şablonun sayfanıza tamamen yüklendiğini göreceksiniz.
Bu şablonlar tamamen düzenlenebilir ve bunları geliştirmek için bir dizi şey yapabilirsiniz. Birincisi, tam genişliğe ayarlayabilirsiniz:
Veya bölüm arka planını değiştirin:
B. Bloklar
Bloklar, sayfa şablonları gibi hızlı bir şekilde sayfanıza yükleyebileceğiniz önceden ayarlanmış bölümlerdir. Hakkımızda, harekete geçirici mesajlar, referanslar, SSS’ler, özellikler listesi ve daha fazlası gibi her türlü bölüm için bloklar vardır.
Blok eklemek için, daha önce olduğu gibi aynı Klasör simgesine tıklayın ve “Bloklar”a tıklayın . Belirli bir blok türü arıyorsanız, “Kategori”ye tıklamanız yeterlidir ; mevcut kategorilerin bir açılır listesini görmelisiniz.
Sayfanızın düzenini tamamladıktan sonra, oluşturacağınız benzer sayfalar için yeniden kullanabileceğiniz şablonunuz olarak kaydedebilirsiniz. Bunu yapmak için yeşil “Yayınla” düğmesinin yanındaki oka tıklayın ve “Şablon Olarak Kaydet”e tıklayın.
Şablonunuzu adlandırmanız gereken yeni bir pencere açılacaktır. Adı yazın ve “Kaydet”e tıklayın.
Bu şablonu kullanmak istediğiniz zaman geldiğinde, Klasör simgesine ve “Şablonlarım” seçeneğine tıklayarak şablona erişebilirsiniz .
3. Mobil Uyumlu
Daha fazla web sitesi ziyaretçisi İnternet’e erişmek için mobil cihazlarını kullandıkça, mobil uyumlu bir web sitesine sahip olmak artık daha önemli.
Web sitenizi Elementor’da özelleştirmeye başladığınızda, kendinizi kaptırmak ve bölümlerinize kenar boşlukları veya dolgular eklemek gibi her türlü şeyi yapmak kolaydır. Hepsi iyi, ancak düzenin mobil cihazlarda hala iyi görünüp görünmediğini kontrol ettiğinizden emin olmalısınız.
Bunu , “Yayınla” düğmesinin yanındaki Masaüstü simgesine ve ardından “Mobil” ve “Tablet” e tıklayarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz .
Bir modda yaptığınız değişikliklerin diğer modları etkilemediğini unutmayın . Örneğin, Mobil modda aralığı değiştirirseniz, Masaüstü modunda aralığı etkilemez, böylece orijinal masaüstü biçimlendirmeniz korunur.
4. Satır İçi Metin Düzenleme
Önizleme alanındaki metinleri de düzenleyebilirsiniz. Bu, deneyimi daha basit ve daha hızlı hale getiren ek bir dokunuş.
Yazı tipi ailesini değiştirme, metin gölgelerini etkinleştirme, renk ve boyutu değiştirme, büyük ilk harfi etkinleştirme ve daha fazlasını içeren metinler için pek çok özelleştirme seçeneği vardır.
5. Herhangi Bir WordPress Teması ile Çalışır
Elementor, herhangi bir WordPress temasıyla çalışacak kadar esnektir, ancak insanların genel olarak hemfikir olduğu 4 WordPress teması, Elementor ile en uyumlu temalardır. Bunlar:
- Astra
- GeneratorPress
- Bridge
- The7
- BeThme
- ve çok daha fazlası…
Elementor temalarının tam listesi için lütfen buraya tıklayın .
Elementor: Fiyatlandırma ve Lisanslama Planı
Elementor’un PRO sürümü üç paket halinde gelir: Kişisel, Artı ve Uzman. Her paket aynı özellikleri sunar, bu nedenle fark gerçekten kaç tane web sitesi oluşturmanız gerektiğine bağlıdır.
Küçük bir fırın işletmesi sahibiyseniz ve fırın işletmeniz için bir web sitesi istiyorsanız, Kişisel paket gerekir.
Ancak bir web tasarımı serbest çalışanıysanız ve müşterileriniz için çok sayıda web sitesi oluşturuyorsanız, Uzman paketi en iyi seçenektir.
Lisansına gelince, etrafta çok fazla kafa karışıklığı var, ama aslında oldukça basit. Yenilememeye karar verdiğiniz için lisansın süresi dolduğunda, gelecekteki güncellemelere, desteğe ve profesyonel şablonlara ve bloklara erişiminizi kaybedersiniz.
Ancak yine de Elementor Pro’nun modüllerini, açılır pencere özelliklerini, tema oluşturucu özelliklerini vb. kullanabileceksiniz. Sahip olduğunuz en son sürümü, oluşturacağınız yeni web sitelerine de yükleyebilirsiniz.
Aktif üyelere %25 yenileme indirimi ve yeni satın alımlar için 30 günlük para iade garantisi sunuyorlar.
PRO Sürüme Yükseltmeli misiniz?
Yukarıda bahsedilen özelliklerin tümü, birinin iyi bir web sitesi oluşturması için minimum düzeyde olduğunu düşündüğüm özelliklerdir. Ancak bunu bir adım daha ileri götürmek istiyorsanız Pro sürümünü almanız gerekebilir.
Elementor’un ücretsiz sürümü güçlü bir dizi özellik barındırsa da, Pro sürümü web sitelerinde daha fazlasını yapmak isteyenler için daha uygundur.
Profesyonel sürüme yükseltmeyi düşünmek isteyebileceğiniz başlıca nedenler şunlardır:
1. Pro sürümü, temanızın her bölümünü özelleştirmenize olanak tanır.
Herhangi bir ücretsiz sayfa oluşturucu ve herhangi bir tema ile, yalnızca sayfanızın içerik alanını düzenlemekle sınırlı olacaksınız.
Üstbilgiler, altbilgiler, arşivler ve arama sonuçları sayfaları gibi belirli alanlar neredeyse her zaman sınırların dışındadır ve düzenlemek için kodlama gerekir. Web sitenizin öne çıkmasını istiyorsanız ancak kodlamayı bilmiyorsanız bu son derece sınırlayıcıdır.
Elementor Pro sürümü kendi oluşturmanızı sağlar:
- Başlık (birden fazla Başlık oluşturabilir ve bunları sitenizdeki farklı sayfalara atayabilirsiniz)
- Altbilgiler
- Arşiv sayfası
- Tek blog yazısı sayfası (bir blog yazısı şablonu oluşturun ve bunu farklı kategoriler, sayfalar veya taksonomiler için kullanın)
- 404 sayfa
- Arama sonuçları sayfası
2. Ek modüller hayatınızı kolaylaştıracak.
Elementor Pro, bir web sitesinin aşağıdakiler gibi önemli kısımlarını hızlı bir şekilde oluşturmanıza yardımcı olacak ek 30 modüle sahiptir:
- Formlar (kayıt, iletişim ve giriş formları)
- Fiyatlandırma tabloları
- Izgara blog gönderileri
- Fiyat listesi
- geri sayım
- WooCommerce özellikleri (ürünler, kategoriler, sepete ekle)
- çevirme kutusu
- Form entegrasyonları
- blok alıntı
- medya atlıkarınca
- Düğmeleri paylaş
- İncelemeler
3. Profesyonel şablonlara ve bloklara erişim elde edeceksiniz.
Elementor Pro ayrıca, kısa sürede çarpıcı web siteleri oluşturmanıza yardımcı olacak daha profesyonelce hazırlanmış şablonlar ve bloklar sunar.
Bu şablonlar ve bloklar, hareketli başlıklar, slaytlar, muhteşem görünen formlar ve daha gelişmiş web sitesi özellikleri içeren web siteleri oluşturmanıza olanak tanır.
4. Rol erişimini değiştirmenizi sağlar.
Geliştiriciler için ortak bir sorun, müşterilerin sorunları kendi ellerine alması ve tasarımı değiştirmeye veya modüller arasında burada ve orada hareket etmeye başlamasıdır. Bu, web sitesini karıştırır ve geliştiricinin iş yüküne katkıda bulunur.
Bu sorun, yazarlar ve editörler gibi içerik geliştiricileri işe alan web yöneticileri tarafından da yaşanmaktadır . İzniniz olmadan eşyaları taşımalarını istemezsiniz!
Bu nedenle, buradaki hızlı bir geçici çözüm, web sitenizde her rolün düzenleyebileceği şeyleri değiştirmektir. Bunu yapmak için sol taraftaki panelde “Elementor”a tıklayın ve “Rol Yöneticisi”ni seçin .
Her rol için, onlara her şeye tam erişim verme veya içeriği düzenleme veya hiçbir şey yapma erişimlerini sınırlama seçeneğiniz vardır.
5. Profesyonel güncellemelere ve 7/24 desteğe erişim.
Elementor ekibi, sorunları gidermek ve daha fazla özellik eklemek için sık sık günceller . 7/24 destekleri de yalnızca Pro abonelerine açıktır. Web sitelerinde kapsamlı bir bilgi tabanına sahip olmalarına rağmen, ekiplerinden destek almak size çok değerli zaman ve para tasarrufu sağlayabilir.
6. Elementor Pro entegrasyonları pazarlamayı kolaylaştırır.
Merkezi bir araç olarak web sitenizle agresif bir pazarlama stratejisi uygulamak istiyorsanız, Zapier, MailChimp, HubSpot, ConvertKit ve GetResponse gibi diğer uygulamalarla entegrasyonlar kullanışlı olacaktır.
Bu uygulamalar, Elementor arayüzünden hiç ayrılmadan e-posta listenizi oluşturmanıza ve dönüşüm oranlarınızı artırmanıza yardımcı olacaktır.
Elementor: Hakkında Sevdiğim Şey
Kelimenin tam anlamıyla Elementor ile ilgili neredeyse her şeyi seviyorum. Web siteleri oluşturma şeklimi tamamen değiştirdi. Öğrenmesi ve kullanması çok kolaydır. Yükledikten sonra, yeni gönderiler veya sayfalar oluşturmak için hemen kullanabilirsiniz.
Düzenleyici, nesnelerin nerede olduğunu bulmak kolay olduğu için kullanıcı dostudur. Sürükle ve bırak ön uç sayfası oluşturma deneyimi o kadar kolaydır ki 9 yaşındaki bir çocuk bile çarpıcı bir web sitesi oluşturabilir.
Ayrıca kapsamlı bir bilgi tabanı , öğreticiler ve bir SSS listesi bulabileceğiniz bir Yardım Merkezi de vardır . Bu hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar tarafından kullanılabilir.
Ayrıca Facebook ve GitHub’daki devasa topluluklarına katılma ve muhtemelen diğer Elementor kullanıcılarından yardım veya yeni ipuçları alma şansınız da var.
Elementor: Bunda Sevmediğim Şey
Bununla birlikte, Elementor’un kullanıcılarının hayatlarını daha da kolaylaştırmak için geliştirebileceği birkaç şey var.
Ücretsiz ve Pro şablonları ve blokları, sonuçları yalnızca ücretsiz veya profesyonel gösterecek şekilde filtrelemenin hiçbir yolu olmadan birlikte görüntülenir. Bu seçenek sunulduğunda hayat biraz daha basitleşecek.
Ayrıca, yükseltme işleminden sonra kullanıcıların Elementor oluşturucularını açamadığı durumlar da olmuştur, ancak buna genellikle Elementor’un kendisi neden olmamaktadır. Olağan suçlular eski PHP sürümü, uyumsuz Cloudflare ayarları, güncel olmayan barındırma veya uyumsuz bir önbelleğe alma veya performans eklentisidir. Elementor uyumsuzluğu tespit edip kullanıcılara bir tür uyarı verebilirse, işleri kolaylaştırabilirdi.
Elementor İncelemesi: Son Düşünceler
Elementor hakkında sevmediğim birkaç şeyden daha azını düşünebiliyorum çünkü dürüst olmak gerekirse, şimdiye kadar kullandığım en iyi WordPress sayfa oluşturucu . Dakikalar içinde muhteşem web siteleri oluşturmanıza ve yine de web sitenizin performansını korumayı başarmanıza olanak tanıyan bir sayfa oluşturucu bulmak nadirdir . Yeni başlıyorsanız ücretsiz sürüm yeterli olacaktır ve isterseniz her zaman Pro’ya yükseltebilirsiniz.
Elementor, işini yapan ve tek bir kod yazmayı öğrenmeden hayal gücünüzün sınırlarını zorlamanıza izin veren güçlü bir Premium WordPress sayfa oluşturucusudur .
Elementor İncelemesi: Özeti
Elementor, şu anda mevcut olan en güçlü sayfa oluşturucudur. Sürekli olarak mevcut tasarım trendlerine uygun yeni özellikler yayınlarlar. Bu, web sitenizi en güncel özelliklerde tutabileceğiniz anlamına gelir.
Elementor Pro, içerdiği tüm ek modüller ve güç özellikleri göz önüne alındığında inanılmaz bir değerdir.
Bugün yeni bir web sitesi projesi başlatıyor olsaydım, Elementor seçeceğim sayfa oluşturucu olurdu. Kullanması zevkli bir WordPress sayfa oluşturucuya sahip olması gerektiğini düşünüyorum.