İnceleGo
  • Business
  • SEO
  • WordPress
    • Tema
    • Eklenti
  • e-Ticaret
    • WooCommerce
    • PrestaShop
    • Shopify
    • Opencart
    • Online Eğitimler
  • Teknoloji
    • VPN
    • Apple
      • Macbook
      • İphone
      • Apple Watch
    • Windows
Yazı: WordPress Tema Değiştirme Google Sıralamasını Etkiler Mi?
Paylaş
İnceleGoİnceleGo
Font ResizerAa
  • SEO
  • WordPress
  • WooCommerce
Search
  • Business
  • SEO
  • WordPress
    • Tema
    • Eklenti
  • e-Ticaret
    • WooCommerce
    • PrestaShop
    • Shopify
    • Opencart
    • Online Eğitimler
  • Teknoloji
    • VPN
    • Apple
    • Windows
Follow US
© 2024 incelego.com | İnceleGO - Her Hakkı Saklıdır.
İnceleGo > Blog > WordPress > Tema > WordPress Tema Değiştirme Google Sıralamasını Etkiler Mi?

WordPress Tema Değiştirme Google Sıralamasını Etkiler Mi?

Aykut Ekinci
Yazan Aykut Ekinci
Okuma süresi 8 dk
Açıklama: Bu web sitesi bağlı kuruluş bağlantıları içerebilir, bu da bağlantıya tıklar ve bir satın alma işlemi yaparsanız komisyon kazanabileceğim anlamına gelir. Sadece kişisel olarak kullandığım ve okuyucularıma değer katacağına inandığım ürün veya hizmetleri öneriyorum. Desteğiniz için minnettarım!
WordPress Tema Değiştirme Google Sıralamasını Etkiler Mi?
WordPress Tema Değiştirme Google Sıralamasını Etkiler Mi?
Paylaş

Web sitenizin teması, Google gibi arama motorlarının hedef kitlenize ne tür içerik sunduğunuzu bilmesini sağlar. En iyi WordPress temaları , ziyaretçilerinizin düzeninizi kolayca gezinmesine ve aradıkları içerik türünü hızla bulmasına da olanak tanır. Yeni bir web sitesi teması, yeni renkler ve yazı tiplerinden çarpıcı stiller ve düzenlere kadar, hem arama motorlarının sitenizin neyle ilgili olduğunu bilmesini sağlamanın hem de sitenizin gezilebilirliğini artırmanın harika bir yoludur.

Contents
Temanızı Değiştirmek Ne Zaman Mantıklı?Tema Değişiklikleri Site Hızını Nasıl Etkileyebilir?Tema Değişiklikleri Kullanıcı Deneyimini Nasıl Etkileyebilir?

Öte yandan, sitenizin temasını değiştirmek veya yükseltmek, arama motoru sıralamalarını da etkileyebilir. Özellikle işletmeniz, görüntüleme ve organik trafiğinin büyük bir bölümünü oluşturmak için SEO‘ya güveniyorsa, web sitenizin temasındaki değişiklikler SEO sıralamalarınız üzerinde geniş kapsamlı sonuçlar doğurabilir. Bu amaçla, kullanıcıların sitelerinin WordPress temalarını değiştirmelerinin (veya değiştirmemelerinin) en büyük nedenlerine ve SEO sıralamalarını olumsuz etkilemeden temaları değiştirmenin en iyi yollarına bir göz atalım.

Temanızı Değiştirmek Ne Zaman Mantıklı?

WordPress Tema Değiştirme Google Sıralamasını Etkiler Mi?Tema değişikliklerinin SEO’nuzu nasıl etkileyebileceğini incelemeden önce, temanızı değiştirmek isteyebileceğiniz birkaç nedeni kısaca ele alalım. Başlangıç ​​olarak, kendi sitelerini işleten birçok işletme, yavaş site yükleme hızlarından bıkmış ve bıkmıştır. Kullanıcılar zamanlarının daha hızlı bir sitede daha iyi harcanacağına karar verebileceğinden, yavaş yüklenen siteler genellikle yüksek hemen çıkma oranlarına neden olur.

Profesyonelce kodlanmış ve yönetilen WordPress temaları, sayfalarınızın yüklenme hızını artırma ve kullanıcı hemen çıkma oranınızı düşürme konusunda uzun bir yol kat edebilir. Daha iyi yükleme hızları, Google gibi arama motorlarında daha iyi sıralamalara dönüşür, bu nedenle, web siteniz yavaş yükleme sürelerinden muzdaripse, güvenilir ve saygın kaynaklardan sağlanan temalara göz kulak olmak iyi bir fikirdir. Bu temalar son derece duyarlıdır, bu da daha iyi site performansı ve sonuçta daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Kullanıcı deneyiminden bahsetmişken, yeni WordPress temaları sitenizin tasarımını ve ardından sitenizin ziyaretçilerine sunduğu kullanıcı deneyimini büyük ölçüde iyileştirebilir; bu, Google ve diğer popüler arama motorlarındaki sıralamanızı etkileyen bir başka büyük faktördür.

Yeni ve geliştirilmiş bir site tasarımı ve kullanıcı deneyimi, hem büyük hem de küçük siteler için değerlidir ve özellikle küçük işletmeler ve hatta bağımsız serbest çalışanlar tarafından işletilen web siteleri için yararlıdır.

Serbest çalışanlar ve küçük işletmeler için ücretsiz WordPress site temaları, genellikle içeriğin kullanıcılar için öne çıkmasını sağlayan basit ve anlaşılır tasarımlara sahiptir. Dahası, birçok ücretsiz WordPress teması SEO dostudur ve yüksek arama motoru sıralamaları elde etmeyi mümkün kılan yerleşik SEO yetenekleri sunar.

Aynı zamanda, premium bir tema (inceleGO’nun kullandığı Publisher teması gibi ) seçmek de iyi bir karar olabilir. Bu durumda, geliştiricinin desteğinin yanı sıra daha fazla özellik için ödeme yaparsınız (eğer herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa). Ayrıca premium temaların daha sık güncellenmesi daha olasıdır, bu nedenle temanız ve dolayısıyla web sitesi tasarımınız her zaman güvenli ve mevcut tarayıcı sürümleriyle uyumlu olmalıdır.

Tema Değişiklikleri Site Hızını Nasıl Etkileyebilir?

WordPress Tema Değiştirme Google Sıralamasını Etkiler Mi?

Artık sitenizin WordPress temasındaki değişikliklerin yükleme hızlarını etkileyebileceğini ve bunun da Google sıralamanızı etkileyebileceğini biliyoruz. Ama neden? Çoğu zaman bunun nedeni, yeni bir web sitesi temasının, web sunucusu hızını ve dolayısıyla web sitenizin yükleme hızını doğrudan etkileyen komut dosyaları ve diğer dinamik özellikler gibi varlıklarla birlikte paketlenmesidir.

Kendi kendinize “peki, neden site hızını yavaşlatmayan daha az özelliğe sahip bir web sitesi teması seçmiyorsunuz?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ne yazık ki, o kadar basit değil. Belirli temaların sunduğu birçok dinamik ve yerleşik özellik, satış etkinleştirme içeriği olarak kabul edilir .

Satış etkinleştirme içeriği birçok farklı biçimde gelir, ancak çoğunlukla ürün sayfaları ve satış komut dosyaları gibi özelliklere atıfta bulunur. Müşteri dönüşüm oranlarınızı olumlu yönde etkileyebileceği için bu içerikten vazgeçmek pek mantıklı değil, ancak site hızınızı düşüren çok fazla özelliği olan bir tema kullanmak da kötü bir fikirdir.

Web sitesi sahipleri, ihtiyaçlarını karşılayan kaliteli temalar seçerek zengin web sitesi içeriği ile duyarlı yükleme süreleri arasında bir denge kurabilir . Örneğin, bir seçenek, yerleşik çok fazla ekstraya sahip olmayan hafif ücretsiz temaları seçmektir.

Hafif, GPL WordPress temaları, genellikle sitenizin yükleme sürelerini yanlışlıkla yavaşlatabilecek gizli kod parçacıklarıyla önceden paketlenmiş olarak gelmez. Ayrıca, web sitenizde görüntülemek istediğiniz içeriğe ince ayar yapmanıza izin veren ve genellikle kaynak yoğun ve dinamik öğelere çok fazla dayanmayan özelleştirici ayarları da sunarlar.

İkinci bir seçenek, kullanılmayan özellikleri devre dışı bırakma özelliğine sahip bir tema seçmektir. Publisher WordPress teması, ihtiyacınız olmayan tüm özellikleri devre dışı bırakabileceğiniz özel bir tema paneli sunduğu için harika bir seçimdir .

Ad image

Örneğin, kullanmayacaksanız personel veya portföy özel gönderi türlerini devre dışı bırakabilir veya sitenizde istemiyorsanız emoji komut dosyalarını kaldırabilirsiniz. Tema, siteniz tarafından kullanılan kaynakları daha da azaltmak istiyorsanız, sayfa oluşturucuyla veya sayfa oluşturucu olmadan harika çalışacak şekilde kodlanmıştır.

Her durumda, yeni bir site temasına ihtiyacınız varsa ancak sitenizin hızından ödün vermek istemiyorsanız, iyi bir tema seçmeniz önemlidir.

Tema Değişiklikleri Kullanıcı Deneyimini Nasıl Etkileyebilir?

WordPress Tema Değiştirme Google Sıralamasını Etkiler Mi?

Web sitenizin tasarımının kalitesi ve kullanıcı deneyimi, SEO etkinliği ile doğrudan ilişkilidir. Yeni bir tema kullanarak Google’daki sıralamanızı yükseltmek mümkündür, ancak dikkatli olmazsanız bu durum daha da kötüleşebilir.

Her şeyden önce, web sitenizin tasarımı, gezinmeye ve mantıklı bir düzene öncelik veren bir kullanıcı deneyimi sağlamalıdır. Örneğin, çok sayıda pop-up reklam ve sezgisel olmayan gezinme çubukları içeren yoğun tasarımları olan web siteleri, kullanıcılarınızı bunaltabilir ve SEO’nuzu olumsuz etkileyebilir.

Modern kullanıcı deneyiminin önemli bir bileşeni, mobil öncelikli tasarımdır . Sitenizin temasını güncellemeyi düşünüyorsanız, mobil kullanıcılarınızın deneyimini geliştirmek için yeterli alanınız olma ihtimali yüksektir. Yeni temanız ideal olarak yeni tasarımınızı bir mobil kullanıcının gözünden prototiplemenize izin vermelidir. Bu size tasarımınızın mobil cihazlara öncelik veren kullanıcılara yanıt vermesini sağlama fırsatı verir ve kullanıcılarınızın kullandığı cihazdan bağımsız olarak sorunsuz bir deneyim sunar.

Ancak, kullanıcılarınızın web siteniz ve sunduğu içerik tarafından bunalmış hissetmemesi için tasarım konusunda çok fazla eksik kalmak da istemezsiniz.

Hem kullanıcı deneyiminizi hem de arama motoru sıralamalarınızı iyileştiren yeni bir WordPress teması seçerken aşağıdaki WordPress tasarım ipuçlarını aklınızda bulundurun: şüphe duyduğunuzda, koyu renkler ve tipografi ile tam genişlikte bir tasarım sağlayan bir tema kullanın, kolay- kullanım ve özelleştirilebilir gezinme öğeleri ve kullanıcılarınıza web sitenizin görüntülenen içeriğinin türünü belirten bir özellik kutusu.

Bu günlerde, web sitesi tasarımı ve kullanıcı deneyimi, kalıcı çevrimiçi başarının en kritik bileşenlerinden bazıları. Web siteniz için yeni bir WordPress teması, sitenizi istediğiniz gibi tasarlamanızı zorlaştırmadan ziyaretçilerinizin çevrimiçi deneyimini sorunsuz ve sezgisel hale getirmelidir. Tasarımınızı, kullanıcı deneyiminizi ve tabii ki Google sıralamanızı ve müşteri dönüşüm oranlarınızı kolayca iyileştirebileceğiniz çeşitli araçlar sunan bir WordPress teması seçin.


Web sitenizin hangi yönlerini yeni bir temayla geliştirmek istediğinizi ve yeni temanızın SEO’nuzu nasıl etkileyebileceğini anladığınız sürece, web siteniz için yeni bir WordPress teması seçmek basit bir süreç olabilir. Sitenizin WordPress temasında yapılacak bir değişiklik, ana sayfanıza yeni bir boya katmanından daha fazlasıdır; ayrıca web sitenizin sayfa yükleme hızlarını iyileştirmenin ve hemen çıkma oranlarınızı düşürmenin güvenilir bir yoludur.

Şişmiş bir web sitesi teması nedeniyle yavaş bir siteyle uğraşıyorsanız, hafif, GPL’siz bir WordPress teması kullanmayı düşünmek iyi bir fikir olabilir. Çevrimiçi başarınız için hızlı yüklenen sayfalar kadar, web sitesi tasarım tercihleriniz ve kullanıcı deneyiminiz de aynı derecede önemlidir.

Siteniz için yeni bir tema kullanmaya hazırsanız, koyu renkler ve tipografi ile tam genişlikte tasarımlara ve ayrıca kullanımı kolay gezinme öğelerine ve belirtmenize izin veren özellik kutularına öncelik veren bir WordPress teması seçmeniz gerekir. kullanıcılarınız, web sitenizin onlar için sakladığı içerik türüdür.

Son Yazılardan Haberdar Olun!​

En son yazılardan haberdar olmak için aşağıdaki forma mail adresiniz ile üye olmanız yeterli!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.
Paylaş
Facebook Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit e-Posta Linki Kopyala Print
YazanAykut Ekinci
Follow:
e-Ticaret ve SEO uzmanı, SEO danışmanlığı yapan, hayatın içinden her iş ile ilgilenmeye çalışan enerjik, çalışkan, üretken ve araştırmacı biri. Müzik dinlemeyi, kitap okumayı, film seyretmeyi ve fotoğraf çekmeyi sever, Adana’da yaşar, fırsatını buldukça Bodrum’a kaçamak yapar…
Previous Article ConvKit: WordPress için Akıllı Pop-up Eklentisi ConvKit: WordPress için Akıllı Pop-up Eklentisi
Next Article Kadence: En İyi Ücretsiz WordPress Teması KadenceWP: En İyi Ücretsiz WordPress Teması
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar
WordPress İçin En İyi 7 İletişim Formu Eklentisi
EklentiWordPress

WordPress İçin En İyi 7 İletişim Formu Eklentisi

WordPress sitenize iletişim formlarının nasıl ekleneceğini mi merak ediyorsunuz…

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç
Genel

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç Amerika…

En İyi 7 WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentisi
Genel

En İyi 7 WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentisi

En iyi WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme eklentilerini…

- Advertisement -

Son Yazılardan Haberdar Olun!​

En son yazılardan haberdar olmak için aşağıdaki forma mail adresiniz ile üye olmanız yeterli!

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Benzer Yazılar

WordPress Kullanıcılarının En Sık Karşılaştığı Hatalar ve Çözümleri
WordPress

WordPress Kullanıcılarının En Sık Karşılaştığı Hatalar ve Çözümleri

Okuma süresi 19 dk
En iyi 7 WordPress e-Ticaret Online Mağaza Temaları
TemaWordPress

En iyi 7 WordPress e-Ticaret Online Mağaza Temaları

Okuma süresi 6 dk
Rank Math vs Yoast SEO Eklentisi Karşılaştırması
EklentiSEOWordPress

Rank Math vs Yoast SEO Eklentisi Karşılaştırması

Okuma süresi 30 dk
En İyi 10 WordPress Müşteri Yorumu Eklentisi
EklentiWordPress

En İyi 10 WordPress Müşteri Yorumu Eklentisi

Okuma süresi 14 dk

Son Yazılardan Haberdar Olun!

En son yazılardan haberdar olmak için aşağıdaki forma mail adresiniz ile üye olmanız yeterli!

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

İnceleGo

InelegGO: WordPress, PrestaShop teknolojisini inceler ve analiz eder. Web yöneticileri ve girişimciler için ipuçları ve püf noktaları paylaşımları yapar…

  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Bize Yazın
  • İnceleme Gönder

Son Yazılar

WordPress İçin En İyi 7 İletişim Formu Eklentisi

WordPress İçin En İyi 7 İletişim Formu Eklentisi

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç

En İyi 7 WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentisi

En İyi 7 WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentisi

Popüler Yazılar

Microsoft Office 2016 Programsız Etkinleştirme

Microsoft Office 2016 Programsız Etkinleştirme

Windows 11 CMD ile Programsız Etkinleştirme

Windows 11 CMD ile Programsız Etkinleştirme 2022

Microsoft Office 2019 CMD ile Programsız Etkinleştirme

Microsoft Office 2019 CMD ile Programsız Etkinleştirme

© 2024 incelego.com | İnceleGO - Her Hakkı Saklıdır.

Design by: Craativo

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?