WordPress siteniz için bir çeviri eklentisi mi arıyorsunuz? WordPress eklenti deposundaki tüm farklı seçeneklerle, ihtiyaçlarınız için doğru çeviri eklentisini seçmek çok zor olabilir.Bu makalede, en iyi WordPress çeviri eklentilerini karşılaştıracağız, böylece hangisinin gereksinimleriniz için en iyi seçim olduğuna karar verebilirsiniz.
Bir WordPress Çeviri Eklentisi Seçme
WordPress, çok dilli bir web sitesi oluşturmayı ve hatta WordPress yönetici alanını çevirmeyi çok kolaylaştırır. Bir WordPress çeviri eklentisi seçmek söz konusu olduğunda, akılda tutulması gereken birkaç şey var:
Süreç :
Tercüme sürecini anlamak, web sitenize bir eklenti yüklemeye dalmadan önce kontrol etmeniz gereken en önemli şeylerden biridir.
Başlamak için kendinize şu soruları sorun:
- Bir dil paketi indirmenizi gerektiriyor mu?
- Google Translate gibi bir üçüncü taraf web uygulamasını kullanıyor mu?
- Bu eklenti manuel çeviri veya otomatik çeviri sunuyor mu?
SEO :
Çok dilli bir web sitesiyle daha geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. Ancak, çeviri eklentiniz arama motorları için optimize edilmemişse, pazarlama çabalarınız geri tepecektir. Çeviri eklentinizin SEO dostu olduğundan emin olmanız gerekir.
İnsan Translation vs Otomatik :
Yerel bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız, otomatik çeviri hizmeti kullanmak yerine insan tercümanı kiralamak sizin yararınızadır. Kullanıcıların isteğe bağlı olarak bir dil belirlemelerine izin vermek istiyorsanız, otomatik bir tercüman kullanmak doğru çözüm olabilir.
1. TranslatePress
TranslatePress ile sitenizin her çeviri yönünü kolayca kontrol edebilirsiniz. TranslatePress eklentisi, yayınları ve sayfaları web sitenizin ön yüzünden çevirmenize izin vererek, canlı önizlemeyle gerçek zamanlı olarak çevirilerinizi görmenize izin vererek kalabalığın arasından sıyrılıyor.
Yazılı içeriğinizin herhangi birini hızlı ve kolay bir şekilde çevirebilirsiniz: yazılar, sayfalar, meta veriler, eklentileriniz ve hatta temanız. Hepsi sorunsuz bir şekilde çalıştığı için arayüzü değiştirmeye gerek yok.
Manuel çevirileri tercih eden bir mükemmeliyetçiyseniz, TranslatePress yeni favori eklentiniz olacak. Metninizi kendiniz çevirebilir veya sitenizdeki herhangi bir kullanıcıya özel bir Tercüman kullanıcı rolü atayabilirsiniz. Bu tercüman kullanıcıları, sitenizi güvende tutarak, yönetici alanınıza tam erişime ihtiyaç duymadan içeriğinizi çevirebilir.
Elbette, çevirileri elle yazmak çok zaman alıyorsa, o zaman AI kaynaklı çeviriler için Google Translate’i kullanma seçeneğiniz vardır. Ayrıca, AI’nın çevirilerinden herhangi biri yanlışsa, elle rötuş yapabilirsiniz.
TranslatePress ayrıca tüm diller için SEO dostu URL’ler üreterek yerel arama sıralamalarında size büyük bir destek sunar.
2. WPML
WPML, yayınlarınızı, sayfalarınızı ve özel yazı türlerinizi çevirmenize olanak sağlayan birinci sınıf bir çeviri eklentisidir. Sitenize yüklemeden önce sitenizi tam olarak yedeklemeniz önerilir.
Diğer birçok çeviri eklentisinin aksine, WPML birçok büyük WordPress teması ve eklentisi ile uyumludur, bu yüzden WPML’nin çalışabilmesi için temalarınızı veya eklentilerinizi düzeltmeniz gerekmez. Hatta popüler sürükle ve bırak sayfa oluşturucuları ile oluşturulan web kopyalarını çevirmenize izin verir .
İnsan çevirisi konusunda yardıma ihtiyacınız olursa, WPML sizi öncü çeviri hizmetlerine bağlar. WPML tüm çok dilli SEO’ları önemser ve popüler SEO eklentileri ile sorunsuz bir şekilde çalışır. WPML ile istediğiniz kadar dil kullanabilirsiniz.
Özelliklerin sayısına göre 3 adet prim planı sunarlar. Her premium planla sınırsız web sitesi kullanımı elde edersiniz.
WPML, çok dilli WordPress web siteleri oluşturmak için en eski ve en güvenilir eklentidir.
3. Polylang
Polylang, çok dilli bir WordPress web sitesini kolayca oluşturmanıza olanak sağlayan en popüler WordPress çeviri eklentilerinden biridir.
Polylang ile istediğiniz kadar dil kullanabilirsiniz. WordPress dil paketleri otomatik olarak indirilir ve güncellenir.
Polylang, Yoast SEO ve All in One SEO gibi büyük SEO eklentileri ile uyumludur. Eklenti html hreflang etiketleri ve açık grafik etiketleri gibi çok dilli SEO ile ilgilenir. Polylang ile, dil başına bir dizin, bir alt etki alanı veya bir etki alanı seçebilirsiniz.
Özellikler açısından en iyi eklentilerden biri olmasına rağmen, akılda tutmanız gereken tek şey, eklenti yazarının Polylang’ın ücretsiz sürümü için destek sunmamasıdır.
4. MultingualPress
Çok Dilli Basın, her dili ayrı bir sitede çalıştırmanıza izin veren başka bir WordPress çeviri eklentisidir. Ziyaretçilerin kendi seçtikleri dili seçmelerini sağlayan bir dil değiştirici widget’ı ile birlikte gelir. Tercih ettikleri dili tıkladıktan sonra ziyaretçileriniz kurduğunuz dil sitesine yönlendirilecektir.
Diğer çeviri eklentilerinin aksine, Çok Dilde Basın, hiçbir eklenti olmadan gelir, yani eklentiyi devre dışı bıraksanız bile, tüm siteleriniz veri kaybı olmadan her zamanki gibi çalışır.
Çok Dilde Basma, 174 dili destekler. SEO dostu URL’ler üretir ve otomatik hreflang desteği sunar.
Multilingual Press Pro ile bugün başlayın .
5. Xili Language
xili-language, resmi WordPress eklenti deposundan indirebileceğiniz güçlü bir çeviri eklentisidir. Xili dilini başarıyla çalıştırabilmek için sitenizde çeviriye hazır bir tema kullanmanız gerekir. WordPress deposundaki temaların yarısından azı çeviri için hazır olduğundan, eklentiyi kurmadan önce temanızı iki kez kontrol etmeniz önemle tavsiye edilir.
Sadece xili dili, çok dilli içerik oluşturmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda içerik diline bağlı olarak kendi dil dosyalarınızı da değiştirmenize olanak sağlar.
xili-language, geliştirici dostu olup temanın davranışını kişiselleştirmenize olanak tanıyan bir kanca listesi ve API ile birlikte gelir.
Bugün xili dili ile başlayın .
6. Google Language Translator
Google Dil Tercüman, en hafif WordPress çeviri eklentilerinden biridir ve çok dilli bir web sitesi oluşturmayı çok kolaylaştırır.
Eklentiyi etkinleştirdikten sonra, eklenti ayarları sayfasına gitmeniz ve bir onay kutusu seçerek eklentinin durumunu etkinleştirmeniz gerekir. Daha sonra, web sitenizin orijinal dilini seçmeniz ve içeriğin çevrilmesini istediğiniz dillerin listesini seçmeniz gerekir.
Ana web sitenizde çeviri seçeneği, kullanıcıların tercih ettikleri dili kolayca seçebilecekleri bir widget olarak gösterilecektir. Google’ın yerel tercümanı ile içeriğiniz, kullanıcılarınızın seçimine göre çevrilecektir.
Google Dil Tercüman ile bugün başlayın .
7. GTtanslate
GTranslate, Google Translate tarafından desteklenen en popüler WordPress çeviri eklentilerinden biridir.
GTranslate eklentisi ile web sitenizin içeriğini sorunsuz bir şekilde 103 dile çevirebilirsiniz. Gerekirse, Google’ın otomatik çevirisini el ile düzeltebilirsiniz. Aynı zamanda Google Analytics entegrasyonu da sağlar, böylece sitenizde çeviri sağlamanın kullanıcılarınıza gerçekten fayda sağlayıp sağlamadığını ölçebilirsiniz.
Eklenti, kullanıcılarınızın kolaylıkla tercih ettikleri dili seçebilecekleri birçok farklı widget ile birlikte gelir.
Eklentinin pro sürümü Yoast SEO ve WooCommerce gibi popüler eklentilerle tam uyumlu.
Web Siteniz İçin Hangi Çeviri Eklentisi En İyisidir?
TranslatePress’in piyasadaki en iyi çeviri eklentisi olduğuna inanıyoruz . Sadece ön uçtan çevirmenize izin vermekle kalmaz, aynı zamanda Google Translate API ile sorunsuz bir şekilde bütünleşir.
Bu yolla çeviri işlemini Google Translate ile otomatikleştirebilir ve gerekli manuel değişiklikleri yalnızca tam olarak çevrilmemiş halde yapabilirsiniz.
Çok dilli eklentilerin çoğu veritabanınızı önemli ölçüde değiştireceğinden, çok dilli herhangi bir eklentiyi denemeden önce veritabanınızı yedeklemeniz önerilir.
Umarız bu makale siteniz için en iyi WordPress çeviri eklentisini bulmanıza yardımcı olmuştur.