Uzun biçimli içerik, özellikle rekabetçi nişlerde, aramada iyi sıralamaya meyilli olduğundan, markalar tarafından hızla kullanılan temel bir blog yazısı türü haline geldi. Ancak daha uzun sayfalar beceriksiz bir okuma deneyimi sağlayabilir. Akordeon eklentileri, WordPress web sitesi sahiplerinin kaydırmayı azaltmasına ve gönderilerinin daha az göz korkutucu görünmesine yardımcı olabilir.
Akordeon nedir?
Akordeonlar, aşamalı açıklama kavramı üzerinde çalışır ve okuyucunun bilgiyi sindirilebilir parçalara ayırmasına yardımcı olur. En kritik bilgileri bir başlıkta sunuyorsunuz ve kullanıcılar ilgilenirlerse daha fazlasını okumak için akordeon üzerine tıklayabilirler. Arama motorları için optimize edilmiş uzun makaleler hazırlarken veya karmaşık konularda yazarken, akordeonlar özellikle yararlıdır.
Bu yazıda, farklı kullanım durumları için kullanabileceğiniz on bir akordeon eklentisini paylaşacağım. Bazıları özel akordeon eklentileri, diğerleri ise akordeon işlevleriyle gelen eklentilerdir. Gelelim ilk özel akordeon eklentisine!
1. Easy Accordion
Hafif bir akordeon eklentisi, sezgisel bir yönetici paneli ve akordeon içeriğinizi eklemek için WYSIWYG düzenleyicisi ile birlikte gelir. Sayfalarınıza, gönderilerinize, widget’larınıza ve hatta tema dosyalarınıza akordeon eklemenize olanak tanır. Akordeonlarınızı özelleştirmek için renkleri, modu, arka planı, simge konumlarını değiştirebilir ve gelişmiş ayarlardan özel CSS ekleyebilirsiniz.
Akordeonunuzun genişletilebilir bölümü resimler, YouTube sesi, kısa kodlar veya başka herhangi bir özel HTML kodu içerebilir. Pro sürümü 16 tema, daha fazla renk ve stil seçeneği (tipografi seçenekleri dahil), müşteri desteği ve daha fazlasıyla birlikte gelir.
2. Accordions
Kullanımı kolay bir eklenti, kısa kodlar aracılığıyla sınırsız akordeon ve sekme eklemenize olanak tanır. Arka plan renklerini, yazı tiplerini, dolguyu ve kenar boşluğunu ve benzerlerini değiştirerek akordeon içeriğinizin görünümünü ve verdiği hissi özelleştirebilirsiniz. Akordeon başlık stilini ve akordeon simgelerini özelleştirmek de mümkündür.
Pro sürümünde dikey sekmeler, iç içe akordeonlar ve okuyucuların akordeon içeriğinde arama yapmasına olanak tanıyan bir arama giriş alanı görüntüleme gibi daha fazla özellik ekleyebilirsiniz. Genel olarak gönderilerinize, sayfalarınıza, kenar çubuklarınıza, alt bilginize ve sitenizdeki diğer yerlere duyarlı akordeonlar eklemek için güzel bir eklentidir. Bir dezavantajı, geliştiriciler tarafından eklenti desteğinin yavaş olabilmesidir.
3. Responsive Accordion & Collapse
Mobil öncelikli çerçeveyi temel alan Bootstrap, Accordion FAQ, görsel olarak çekici, duyarlı akordeonlar tasarlamanıza olanak tanır. Akordeonlarınızı kısa kodlar aracılığıyla temanızın herhangi bir yerinde kullanabileceğiniz yerden hızlı bir şekilde oluşturmak için bir sürükle ve bırak API’sine sahiptir. Aynı anda birden fazla akordeon açmanıza izin veren bir geçiş daraltma efektine de sahiptir.
Kullanıcı arayüzü, sınırsız renk seçenekleri ve akordeonlarınızın görünümünü değiştirmek için özel CSS ekleme seçeneği ile kaygandır . Pro sürümünde sekiz tasarım şablonu, içerik animasyonu, gelişmiş özel alanlar ve daha fazlasıyla daha fazla esneklik ve özelleştirme elde edersiniz.
4. Helpie FAQ
Bu, web sitenizde (sayfa veya yayın) basit akordeonları kısa kodlarla görüntüleyebilen başka bir güçlü SSS eklentisidir. Gutenberg editörü ile kullanmak için SSS bloğunu kullanmanız gerekecek. Otomatik olarak SSS Şemasını ekler ve ayrıca satır içi SSS arama çubuğunu etkinleştirme seçeneğine sahiptir.
Uzmanı, ziyaretçilerinizin en yararlı yanıtlara hızlı bir şekilde erişebilmeleri için katılımlarına göre SSS’leri otomatik olarak sipariş eder. Kitleniz sorular bile gönderebilir ve içgörüleri en çok aranan anahtar kelimeleri ortaya çıkarabilir.
5. Accordion Pro
Premium bir seçenek olan Accordion Pro, web sayfalarınıza ve kısa kodlu gönderilerinize sınırsız sss ve güzel akordeonlar eklemenize izin veren hafif, basit ve kullanımı kolay bir WordPress eklentisidir. 20 tamamen duyarlı tasarım Şablonu ve sınırsız Animasyon efektine sahiptir.
Ayrıca, bu eklenti tüm WordPress temaları ve tüm modern tarayıcılarla tamamen uyumludur. Bu eklenti yardımıyla herhangi bir kodlama bilgisine gerek duymadan kolayca akordeonunuzu oluşturabilirsiniz.
Accordion Pro’nun diğer özellikleri Sürükle ve Bırak API’si, Sınırsız Renk Düzeni, Widget Seçeneği, Daraltma Modu, Google Yazı Tipleri, Arka Plan Yerleşimi ve çok daha fazlasıdır. Accordion Pro, web siteniz için pişman olmayacağınız harika bir seçimdir.
6. Accordion and Accordion Slider
Kaydırıcılı bir akordeonun birleştirilmiş işlevselliğini nasıl istersiniz? Akordeon kaydırıcı bunu, blog gönderilerinize, sayfalarınıza ve hatta WooCommerce ürünlerinize göre resimler eklemenize izin vererek yapar. Bu resimlere harici bağlantılar da ekleyebilirsiniz.
Bir akordeon kaydırıcıyı denemek istiyorsanız, bu sitenize görsel olarak çekici bir ek olabilir. Tek sınırlama, eklentinin CSS3 dönüştürme ve geçiş desteği sunan modern tarayıcılarda çalışmasıdır, bu nedenle eski tarayıcı sürümlerini kullanan hedef kitleniz bazı sorunlarla karşılaşabilir.
7. Tabs Responsive
Özel bir akordeon eklentisine sahip olmak, belirli kullanım durumları için anlamlı olabilir. Ancak daha güçlü bir eklenti ile entegre edilmesi, şişkinliği önlediği için çoğu web sitesi için daha mantıklı olabilir.
Başka bir duyarlı, kısa kod tabanlı eklenti Sekmeler. Kaygan bir kullanıcı arayüzüne ve sınırsız akordeon oluşturmanıza izin veren bir sürükle ve bırak oluşturucuya sahiptir. İçeriğinizin sunumunu canlandırmak istiyorsanız, medya içeriği ekleyerek dikey ve yatay sekmeler oluşturabilir ve yükleme animasyonunu kullanabilirsiniz.
Renkleri değiştirmek, gelişmiş özel alanlar eklemek ve sekmelerinizde simgeler görüntülemek de mümkündür. Pro sürümünde daha fazla şablonun, yazı tipinin ve animasyonun kilidini açabilirsiniz.
Sitenizde farklı amaçlar için dikey olarak yığılmış akordeonlar ve yatay akordeonlar arasında geçiş yapma eğilimindeyseniz, Sekmeler araç yığınınız için harika bir ek olacaktır.
8. Ultimate Blocks
Gutenberg düzenleyicisini kullanıyorsanız, Ultimate Blocks, işlevselliğini bloklarla genişletmek için harika bir eklentidir. Bunlardan biri, geçiş yapılabilen içerik oluşturmanıza izin veren içerik geçiş (akordeon) bloğudur. Akordeonunuzun içeriğini daraltmak veya açmak için varsayılan bir seçenek belirleyebilirsiniz. Kabın rengi ve geçiş bloğunun başlığı da özelleştirilebilir.
Akordeonların yanı sıra, Ultimate Blocks eklentisi ayrıca sekmelere, sosyal paylaşım düğmelerine, yıldız derecelendirmelerine ve daha fazlasına içerik eklemek için birçok başka blokla birlikte gelir. Genel olarak, blokları içerik oluşturma araç kutunuza harika bir katkı sağlar – eğer zaten Gutenberg kullanıyorsanız.
9. Elementor
Web sitenizi tasarlamak için görsel bir sayfa oluşturucu kullanıyorsanız, Elementor’u denemiş olabilirsiniz. Stil ve kişiselleştirme seçenekleri arasında sitenizin işlevselliğini genişletmek için çok sayıda widget’a erişebilirsiniz ve akordeon bunlardan biridir. Tipografiyi, renkleri, aralığı ve benzerlerini değiştirmek de dahil olmak üzere akordeonlarınızın gelişmiş özelleştirmesi mümkündür.
Eklentiyle ilgili tek sorun, widget’a erişmek için tüm sayfanızın Elementor ile tasarlanmış olması gerektiğidir. Akordeonları kullanmak için mevcut sayfa oluşturucunuzda (veya düzenleyicinizde) bir kısa kod kullanamazsınız. Ancak siteyi yeniden tasarlamayı planlıyorsanız, Elementor akordeon bakımı için harika bir seçim olabilir.
Elementor gibi, SeedProd ve Thrive Architect gibi diğer sayfa oluşturucularla da akordeon işlevselliği bulacaksınız.
10. Megamenu
Web sitenizde gezinmek ve içeriğinizi daha erişilebilir kılmak için kapsamlı bir menü kullanmak ister misiniz? Max Mega Menu, akordeon, yapışkan, dikey ve daha fazlasını içeren menü seçenekleriyle bunu yapıyor.
Arka uç, gelişmiş stil seçeneklerine ve her menü öğesi için bir sürükle ve bırak widget düzenleyicisine sahip tanıdık WordPress menü sistemidir. Akordeon menüsünü kullanarak ziyaretçileriniz için dinamik ve ilgi çekici bir izleme deneyimi yaratabilirsiniz.
11. Shortcodes Ultimate
Gönderinize ve sayfalarınıza görsel ve işlevsel öğeler eklemek için basit kısa kodlar ister misiniz? Shortcodes Ultimate eklentisi, düzenleyicinize, widget’larınıza ve hatta şablon dosyalarınıza ekleyebileceğiniz 50’den fazla kısa kod (bunlardan biri bir akordeondur) sunar.
Akordeonlarınızın (veya kullandığınız diğer öğelerin) görünümünü değiştirmek için bir ekleme penceresi ve özel bir CSS düzenleyici aracılığıyla canlı bir önizleme elde edersiniz. Genel olarak, aşağıdaki kısa kodlarından birden fazla öğe kullanmak istiyorsanız mükemmel bir eklentidir:
Akordeonları Ne Zaman Kullanmalısınız?
Akordeonlar aracılığıyla ziyaretçilere yalnızca en önemli bilgileri sunmanın ardındaki fikir sağlamdır, ancak bir kullanıcının yaptığı her tıklamanın değerli olması gerekir. Bir sayfada daha fazla aşağı kaydırmak, bir sayfadaki tüm içeriği görüntülemek için başlıklara tıklamaktan daha kolaydır. Bu yüzden akordeonları uygularken kullanıcılarınızın etkileşim maliyetini göz önünde bulundurun.
NNGroup , bir ziyaretçinin bir konudaki sorularını yanıtlamak için bir sayfadaki tüm içeriği okuması gerekecekse akordeon kullanmaktan kaçınmayı önerir. Aksi takdirde, insanlar sayfadaki bazı önemli bilgileri kaçırabilir. Ancak daha küçük ekranda okumak zor. Bu nedenle , içindekiler tablosu veya akordeon gibi mini bir bilgi mimarisi kullanmak mantıklıdır:
Sitenizdeki bir makalenin veya başka bir sayfanın akordeon hak edip etmediğine karar vermek için kullanabileceğiniz The Creatives Hour tarafından hazırlanan bir akış şeması :
Ayrıca, akordeonların SEO açısından güvenli olduğunu unutmayın.
Akordeon deneyiminiz nedir ve yukarıdaki eklentilerden hangilerini denediniz? Aşağıdaki yorumlarda bana bildirin.