2019’un 8 En İyi WordPress Güvenlik Eklentisi

0 1.192

WordPress sitenizi güvende tutmak istiyor musunuz? İyi fikir!

WordPress en popüler web sitesi platformu olduğundan, genellikle kötü niyetli bilgisayar korsanları ve spam gönderenleri hedef almaktadır.

Ne yazık ki, pek çok web sitesi sahibi, bilgisayar korsanlarının yalnızca büyük şirketleri veya popüler blogları hedef aldığını düşünüyor. Ancak, gerçekte, bilgisayar korsanları web sitelerine yalnızca kişisel bilgileri çalmak ve geri bağlantılar oluşturmak için değil, aynı zamanda sadece eğlence için de saldırıyorlar.

Başka bir deyişle, küçük bir web sitesine sahip olmak, sitenizin kötü amaçlı saldırılara karşı güvenli olduğunu garanti etmez. Saldırıları önlemek için güvenlik önlemleri almazsanız, kötü adamların arama sıralamanızı ve çevrimiçi işlerinizi mahvetmesine izin verirsiniz.

Web sitenizi güvende tutmanın en iyi yolu, sitenize bir WordPress güvenlik eklentisi kurmaktır.

Bu makalede, siteniz için en iyi WordPress güvenlik eklentilerini bulmanıza yardımcı olmak için en popüler WordPress güvenlik eklentilerini karşılaştıracağız.

Neden bir WordPress Güvenlik Eklentisi Kullanmalı?

WordPress siteniz için güvenliğin sağlanması, özellikle bir WordPress uzmanı değilseniz, zor olabilir. Ancak, doğru WordPress güvenlik eklentisi ile web sitenizi güvende tutma tekniklerine girmenize gerek yoktur .

İyi bir WordPress güvenlik eklentisi, aşağıdaki özelliklerle gelmelidir:

  • Güvenlik Duvarı : Güvenlik duvarları, web sitenizdeki tüm trafiği izler ve güvenlik açığı bulunan botları web sitenizin sunucusuna ulaşmadan önce filtreler.
  • Tarama : Kötü amaçlı yazılım veya diğer olası tehditleri bulmak için web sitenizi düzenli aralıklarla taramanız önerilir.
  • Düzeltmeler : İyi bir güvenlik eklentisi kötü amaçlı yazılımın kaldırılmasını garanti etmeli ve saldırıya uğramanız durumunda sitedeki düzeltmeler yapılmalıdır.

1. Sucuri

2019'un 8 En İyi WordPress Güvenlik Eklentisi

Sucuri , eksiksiz bir web sitesi güvenlik çözümü ve en iyi WordPress eklentilerinden biridir . Sitenizi kötü amaçlı yazılımlara, kaba kuvvet saldırılarına ve diğer olası güvenlik açıklarına karşı korur.

Sucuri’yi etkinleştirdiğinizde, tüm web sitesi trafiğiniz CloudProxy sunucularından geçer ve her isteğiniz kötü amaçlı istekleri filtrelemek için taranır. Bu nedenle Sucuri, kötü amaçlı trafiğin sunucunuza ulaşmasına izin vermeyerek sunucu yükünü azaltabilir ve sitenizin performansını artırabilir .

Web sitenizi SQL Enjeksiyonları, XSS ve bilinen tüm saldırılara karşı korur. Buna ek olarak, WordPress’in çekirdek ekibine ve üçüncü taraf eklentilerine potansiyel güvenlik tehditlerini proaktif olarak bildirirler.

Tüm saldırıları engellemenin yanı sıra, Sucuri’nin web sitenizi korumanın başka yolları:

  • Virüsten koruma paketi, web sitenizi 4 saatte bir izleyerek web sitenizin potansiyel güvenlik açıklarından ve kötü amaçlı yazılımlardan arınmış olmasını sağlar.
  • Dosya değişiklikleri, son giriş, başarısız giriş girişimleri ve daha fazlası dahil olmak üzere sitenizde olan her şeyi izler.
  • Web sitenizi güvenli ve sunucu düzeyinde virüs bulaşmasından korumak için sunucu tarafında tarama yapmanızı sağlar.

2. StackPath

2019'un 8 En İyi WordPress Güvenlik Eklentisi

StackPath , web sitenizi dünyanın her yerinden yıldırım hızlarında sunmanıza olanak tanıyan bir CDN (içerik dağıtım ağı) olarak bilinir. Ancak StackPath ayrıca siteniz için tam güvenlik sunar, aslında dünyanın ilk güvenli uç platformudur.

StackPath, platform çapında DDoS koruması sunar. Gelişmiş mimarileri, DDoS saldırılarını stratejik lavabolara saptar ve yönlendirir, tüm StackPath teklifleri Katman 3 ve 4 DDoS korumasına sahiptir ve koruma coğrafi olarak dağıtılmıştır.

StackPath’in ağı ayrıca, ağ düzeyinde şifreleme, ağ taraması ve kötü amaçlı yazılım savunması sağlayarak ortaya çıkan yeni tehditleri savunmak için tasarlanmıştır. Ancak güvenlik StackPath’a ikinci bir düşünce değildir, birinci dereceden bir önceliktir.

StackPath eklentisi sadece web sitenizi saldırılara karşı güvenli ve güvende tutmakla kalmaz, aynı zamanda sitenizi büyük ölçüde hızlandırır.

3. SiteLock

SiteLock

SiteLock, DDoS koruması, kötü amaçlı yazılım taramaları ve daha fazlasını sunan başka bir popüler web sitesi güvenlik çözümüdür. Web sitenizi güvenceye almak için gereken tüm özelliklerle birlikte gelir.

Size, hak ettiğiniz huzuru veren, güvenlik açıklarını otomatik olarak bulan, düzelten ve önleyen varoluştaki en hızlı web sitesi tarama çözümlerinden biridir.

SiteLock günlük olarak WordPress temalarınızı , eklentilerinizi ve dosyalarınızı web sitesi kara listeye alınmasına ya da zayıf ziyaretçi deneyimine neden olabilecek olası güvenlik açıklarına karşı tarar .

Web sitenizde kötü amaçlı yazılım bulunursa, SiteLock otomatik olarak düzeltir ve sizi bu konuda bilgilendirir. Ayrıntılı tarama raporuna dayanarak, sitenizi güvenli hale getirmek için hemen harekete geçebilirsiniz.

Web uygulama güvenlik duvarlarıyla, insan trafiğini bot trafiğinden ayırt edebilir ve web sitenizi sitenize erişmeden önce engelleyerek engeller ve saldırılardan koruyabilirsiniz.

4. Jetpack Security

2019'un 8 En İyi WordPress Güvenlik Eklentisi

Jetpack , 5 milyondan fazla aktif kurulumla güvenlik, performans ve site yönetimi için popüler hepsi bir arada bir eklentidir. Automattic tarafından iyi bilinen bu eklenti, aynı zamanda otomatik pazarlama araçlarının yanı sıra web sitesi tasarım özelliklerini de içerir.

Yine de güvenliğe odaklanan Jetpack, WordPress sitesini izler ve sitenizin kapalı olduğunu tespit ettiği anda sizi uyarır ve sitenizi kaba kuvvet giriş saldırıları, spam ve zararlı kötü amaçlı yazılım enjeksiyonlarına karşı korur.

Diğer güvenlik özellikleri şunlardır:

  • Güvenli Kimlik Doğrulama : WordPress hesaplarıyla güvenli kimlik doğrulama sağlar.
  • Güncellenen Eklentiler : Tüm eklentilerinizi otomatik olarak güncel tutar ve toplu yönetime izin verir.
  • Site Etkinliği : Web sitenizin etkinliklerini organize, kronolojik bir etkinlik listesinde kolayca görün.

Eklentinin birinci sınıf sürümüyle aynı zamanda site yedeklemeleri, 1 tıklamayla geri yükleme, kötü amaçlı yazılım taraması, otomatik yorum filtreleme ve istenmeyen posta geri bildirimi vb.

Ancak Jetpack, güvenlikten pazarlamaya kadar pek çok özellikle şişirildiği için, birçok kişi eklentinin sitenizi yavaşlatacağını düşünüyor.

5. Wordfence Security

2019'un 8 En İyi WordPress Güvenlik Eklentisi

Wordfence , mevcut en kapsamlı WordPress güvenlik eklentilerinden biridir. Eklentinin ücretsiz bir lite versiyonu resmi WordPress eklentileri deposunda bulunmaktadır. Ücretsiz eklenti, web uygulaması güvenlik duvarı, kötü amaçlı yazılım tarayıcısı ve kaba saldırılara karşı koruma gibi önemli özelliklerle birlikte gelir. 2 milyondan fazla aktif kurulum ile WordPress için en popüler güvenlik eklentisi.

Wordfence, kaba kuvvet saldırılarını izler ve çok fazla giriş denemesinden sonra yapılan girişimleri kilitler. Geçersiz bir kullanıcı adı kullanan herkesi kilitleyebilir ve hatta daha iyi güvenlik için 2 faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirebilirsiniz.

Ülke engelleme özelliği sayesinde, belirli bir coğrafi bölgeden kaynaklanan saldırıları ve içerik hırsızlığını durdurabilirsiniz. Desen eşleşmesine ve IP aralıklarına bağlı olarak, tüm kötü amaçlı ağları ve şüpheli görünen insan faaliyetlerini engelleyebilirsiniz.

IP adresinizin itibarını kontrol etmenize olanak sağlar, böylece müşteri e-postalarınızın spam olarak işaretlenmediğinden emin olabilirsiniz.

Wordfence’ın dezavantajı, bulut tabanlı bir sağlayıcı olmak yerine kendi sunucunuzda çalışmasıdır.

6. BulletProof Security Pro

Kurşun geçirmez güvenlik

BulletProof Security, web sitenizi kötü amaçlı yazılımlara karşı taramanıza, güvenlik duvarları kurmanıza, veritabanınızı yedeklemenize ve daha pek çok şeye olanak sağlayan popüler bir WordPress güvenlik eklentisidir.

Eklentiyi sıkıcı manuel kurulum veya yapılandırma olmadan çalıştırmayı kolaylaştıran 1 tıklamalı otomatik kurulum sihirbazı ile birlikte gelir. Kurulumdan sonra, eklenti gerçek zamanlı olarak güvenlik tehditlerini otomatik olarak algılar ve düzeltir.

Olduğu söyleniyor, kurulumdan sonra önceden var olan herhangi bir hacker dosyaları veya kodu için web sitenizi taramanız önerilir. Gelecekte kurulmuş olan eklentiler veya temalar gerçek zamanlı olarak kontrol edilecektir.

IP tabanlı Güvenlik Duvarı ile tüm eklentilerinizin herkese açık olarak erişilmesini ve kullanılmasını önleyebilirsiniz.

Kısıtlı bir bütçeniz varsa BulletProof Security sizin için en iyi seçenek olabilir. 69,95 dolarlık bir kerelik ücret karşılığında, eklentiyi sınırsız web sitelerine yükleyebilirsiniz. Satın alma işleminden sonra, ürünün kullanım ömrü boyunca ücretsiz güncelleme ve destek alabilirsiniz.

7. iThemes Security

iThemes güvenlik

Eskiden Better WP Security olarak bilinen iThemes Security , WordPress web sitenizi güvenli hale getirmenin birçok yolunu sunar.

Başarısız giriş denemelerinin sayısını sınırlandırarak web sitenizi kaba kuvvet saldırılarına karşı korur. En son dosya güncellemelerinden haberdar olmak için e-posta uyarıları alabilirsiniz, böylece sitenizin saldırıya uğraıp saldırıdığını öğrenebilirsiniz.

Belirlediğiniz sınırlara göre, iThemes Security sitenizdeki güvenlik açıklarını tarayan şüpheli IP’leri kilitler. WordPress panonuzu ayarlarınıza göre erişilemez duruma getirmek için siteniz için bir dış mod bile ayarlayabilirsiniz.

Ek olarak, tercih ettiğiniz site dışı depolama hedeflerine veritabanı yedeklemesi zamanlayabilirsiniz .

Yararlı bulacaksınız diğer bazı özellikler şunlardır:

  • Web sitenize ekstra katman koruması sağlayan 2 faktörlü kimlik doğrulama.
  • Bireysel kullanıcı faaliyetlerini incelemek için kullanıcı güvenliği kontrolü.
  • Güncel olmayan temalar veya eklentiler varsa ve düzeltilmesi gereken kritik sorunlar varsa sizi bilgilendirin.

8. All In One WP Security & Firewall

2019'un 8 En İyi WordPress Güvenlik Eklentisi

Hepsi Bir Arada WP Güvenlik ve Güvenlik Duvarı, web sitenizin güvenliğini tamamen yeni bir seviyeye getiren ücretsiz bir WordPress güvenlik eklentisidir. Bu eklentiyle ilgili en iyi şey, tüm özelliklerinin temel, orta veya ileri olarak kategorize edilmesidir, bu da herkesin web sitesini bozmadan bir grup özelliği etkinleştirmesini kolaylaştırır.

WordPress panonuzda bir güvenlik gücü ölçeri bulabilirsiniz. Web sitenizin güvenlik puanlama sistemine dayanmasının ne kadar güvenli olduğu konusunda sizi bilgilendirir. Eklenti ayrıca, sitenizdeki belirli özelliklerin minimum düzeyde kabul edilebilir bir güvenlik düzeyi elde etmenizi sağlamanızı öneren başka bir gösterge panosuyla birlikte gönderilir.

En iyi WordPress Güvenlik Eklentisi hangisidir?

Üst WordPress güvenlik eklentileri karşılaştırmamızdan sonra Sucuri’nin web siteniz için en iyi WordPress güvenlik çözümü olduğunu gördük . Web sitesi taraması, DNS düzeyinde güvenlik duvarları ve bir içerik dağıtım ağı (CDN) dahil olmak üzere, bir web sitesi güvenlik çözümünden ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklerle birlikte gelir.

Daha fazla ayrıntı için en son WordPress güvenlik kılavuzunu okumalısınız .

Umarız bu makale siteniz için en iyi WordPress güvenlik eklentilerini bulmanıza yardımcı olmuştur.

Bu makaleyi beğendiyseniz , siteniz için en iyi WordPress yedekleme eklentilerini de okumak isteyebilirsiniz .

Yorum

e-Posta adresiniz yayınlanmaz.