Mükemmel bir açık kaynaklı e-ticaret platformu mu arıyorsunuz?
WooCommerce, Magento, OpenCart, PrestaShop, Drupal, Joomla… Çok çeşitli açık kaynaklı e-ticaret çözümleri var. İşletmeniz için en iyi açık kaynaklı e-ticaret yazılımı hangisidir?
Uygun bir açık kaynaklı e-ticaret platformu seçmek oldukça karmaşık ve hatta zor bir iştir. Modern kullanıcı dostu platformlar, teknoloji deneyimi olmasa bile perakendecilerin işlerini düzgün bir şekilde yürütmelerini sağlar. Ancak, açık kaynak yazılımını seçerken, ana özellikleri, artıları ve eksileri , faydaları ve fırsatları göz önünde bulundurmalısınız .
Bu nedenle, bu makalede açık kaynaklı bir platformun ana özelliklerini öğreneceğiz ve e-ticaret için avantajlarını ve faydalarını keşfedeceğiz. Ayrıca, en iyi 10 açık kaynaklı e-ticaret platformunu ele alacağız ve ana artılarını ve eksilerini özetleyeceğiz.
Sonuç olarak, başarılı ve karlı bir işletme için en iyi açık kaynak çözümünü belirleyebileceksiniz.
Açık kaynaklı bir Platform nedir?
Açık kaynaklı yazılım nedir? E-ticaret işletmeleri için ne gibi fırsatlar sunuyor? Açık kaynaklı bir platform, kaynak kodunun kullanıcıları için kullanılabilir olduğu anlamına gelir. Bu kodu çalıştırabilir, değiştirebilir ve istedikleri sayıda sürüm dağıtabilirler.
Açık kaynaklı yazılım üzerinde herhangi bir lisans ücreti veya başka bir sınırlama yoktur. Yani, herhangi bir amaç için kullanmak mümkündür.
Açık kaynaklı yazılımlara örnek olarak Firefox, Linux, Android vb. Açık kaynak kodlu yazılımların tersi kapalı kaynak kodludur (örnek – Microsoft Windows), kullanıcıları sınırlayan ve kaynak kodunu onlardan alan bir lisansa sahiptir.
Açık kaynak ve özgür yazılım arasındaki fark nedir?
Açık kaynaklı yazılım serbestçe kullanılabilir. Daha pragmatik nedenlere ve onu işletmeler için daha uygun hale getiren pratik faydalara odaklanmıştır. Bununla birlikte, özgür yazılım etik ve ahlak üzerine yoğunlaşmıştır ve kullanıcı tarafından kontrol edilebilir ve değiştirilebilir.
Aksi takdirde, kullanıcı özgürlüklerine odaklanır. Bu nedenle, hem açık kaynaklı hem de özgür yazılımlar aynı yazılım türüne ancak farklı iletilere sahiptir.
Açık kaynaklı platformlar tarafından kullanılan çok sayıda lisans vardır. Ana lisans türleri şunlardır: popüler ve yaygın olarak kullanılan veya güçlü topluluklar, uluslararası, özel amaçlı, yeniden kullanılamaz, yerini alan, kategorize edilmemiş lisanslar, vb.
Neden açık kaynaklı e-ticaret platformlarını seçmelisiniz?
Her şeyden önce, açık kaynak platformları tasarım ve işlevsellik açısından esnektir. Kaynak kodu serbestçe kullanılabilir. Bu nedenle, açık kaynaklı yazılım ucuz, güvenilir ve kurulumu kolaydır.
Herhangi bir işlev veya tasarım için açık kaynaklı yazılımı kendi başınıza veya geliştirici yardımı ile kolayca yükleyebilirsiniz. Ayrıca, açık kaynak platformları daha iyi SEO’ya sahiptir.
Açık kaynaklı e-ticaret avantajları
Açık kaynaklı yazılımın ana avantajları nelerdir ? Onları ayrıntılı olarak inceleyelim.
- Topluluk. Açık kaynaklı e-ticaret platformları genellikle yazılımı destekleyen ve geliştiren başarılı topluluklara sahiptir.
- Topluluk gücü. Bir topluluğun kolektif gücü, çeşitli sorunların çözümü için yeni fikirler sunar.
- Şeffaflık. Açık kaynak kodu, kod tabanını, topluluğun özellikleri nasıl geliştirdiği ve hataları giderdiği anlamına gelir. Böylece, kilitleme risklerine karşı korunursunuz.
- Güvenilirlik. Açık kaynak kod güvenilirliği mükemmel. Kod tabanını destekleyen dünya çapında bir toplulukla, kod çevrimiçi forumlarda geliştirilir ve uzmanlar tarafından yönlendirilir.
- Gelişmiş Güvenlik. Kod, topluluk tarafından analiz edilip incelendiğinden daha yüksek bir güvenlik düzeyine sahiptir.
- Merit tabanlı. Açık kaynak koduyla amaç en iyi ve en faydalı ürünü üretmektir. İşletmeniz için teknoloji seçerek, gündeminin ilgi alanlarınıza uygun olmasını sağlayın.
- Pazara daha hızlı zaman. Ücretsiz, açık kaynaklı platformlara sahip olmak seçenekleri dikkate almayı ve çözümleri çok hızlı bir şekilde almanızı sağlar.
- Maliyet etkin. Açık kaynaklı yazılımlar için lisans ücreti gerekmez, bu nedenle bunları düşük maliyetli kullanırlar.
- Kilitlenme özgürlüğü. İşletmelerin geçerli açık kaynaklı yazılım kullanmaları esastır.
- Popüler olmak. Toplulukları güçlendirmek ve açık kaynak çözümlerini desteklemek için açık kaynak platformlarını seçen birçok büyük işletme.
Sürekli gelişen destekleyici toplulukların yardımıyla açık kaynaklı yazılım, işletmelerin ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini karşılayan ileri teknoloji olmaya devam etmektedir.
En iyi 10 açık kaynaklı e-ticaret platformu
Çok çeşitli e-ticaret platformları var. Hepsi iş için çeşitli yararları, artıları ve eksileri var. En iyi 10 açık kaynaklı e-ticaret platformunu tanımlayalım ve ana özelliklerini karşılaştıralım.
Hangi açık kaynaklı e-ticareti seçmelisiniz? Sizin için en iyi çözümü bulalım.
1. PrestaShop
PrestaShop, birçok e-ticaret fırsatına sahip kullanıcı dostu bir platformdur. Eklentiyi yüklemek ve web mağazanızı oluşturmak kolaydır. Kayıt işleminden önce PrestaShop’un canlı demosunu kullanmak mümkündür. Kolay stok yönetimi ve mağaza bakımı ile kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.
PrestaShop, web siteleri oluşturmak için güzel bir arayüz sağlar ve çok para ve çok dilli fırsatlar sunar (75 dil). Hafif olması nedeniyle PrestaShop sitenizi yavaşlatmaz.
Ayrıca, mağazanızı özelleştirmek ve profesyonel web sitesi tasarımı elde etmek için birden fazla PrestaShop teması (yaklaşık 6.000), eklentiler ve şablonlar vardır.
3.000’den fazla PrestaShop modülü, mağazanızı ilerletmenize, trafiği artırmanıza, dönüşümleri iyileştirmenize ve müşteri sadakati oluşturmanıza olanak tanır.
Son olarak, PrestaShop birden fazla mağaza çalıştırmanıza izin verir. Yine de PrestaShop, küçük veya orta ölçekli işletmeler için daha uygun hale getiren sınırlı ölçeklenebilirlik fırsatları sunar.
2. WooCommerce
WooCommerce bir WordPress eklentisidir . İndirmek ve kurmak ücretsizdir. Buna ek olarak, çeşitli ödeme seçenekleri ve mağazanızı özelleştirmek için birden fazla fırsat mevcuttur.
Resmi WooCommerce mağazasında veya Themeforest gibi üçüncü taraf bir web sitesinde de uygun bir tema bulabilirsiniz. Ayrıca, çoklu pazarlama özelliklerine (kuponlar ve indirimler) ve entegre kullanıcı tabanlı inceleme sistemine sahiptir.
Coğrafi konum seçeneği esnek nakliye ve doğru vergi hesaplamasına izin verir. Ayrıca, WooCommerce, WordPress’e entegre edilerek CMS fırsatları ve e-Ticaret işlevselliği sağlar. Son olarak, WooCommerce mükemmel müşteri desteğine sahiptir.
Bazı dezavantajları vardır. Yüklemenin ücretsiz olmasına rağmen, WooCommerce’in bazı ek maliyetleri vardır: WooCommerce teması, uzantılar, barındırma, alan adı vb.
Ayrıca, bu platform karmaşıktır: kurulum, güvenlik, SEO, barındırma, vb. web sitenizi geliştirmek için profesyonel yardım ihtiyaç duymaktadır.
3. OpenCart
OpenCart, yükseltme veya bakım için herhangi bir ücret ödemeden ücretsiz, açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. İndirmek ücretsizdir ve başlangıç maliyetleri düşüktür.
Kullanıcı dostu olan OpenCart, düşük maliyetli ve kolay mağaza kurulumuna olanak tanıyan yeni başlayanlar için mükemmeldir. OpenCart pazaryeri, ürün feed’leri, gönderim ve ödeme ağ geçitleri için birden fazla tema ve uzantı sunar. Bu platform, sipariş işleme için birden fazla özellik ve büyük katalog işlevselliği sunar. Ayrıca, OpenCart birçok ödeme yolunu ve çoklu mağaza işlevini destekler.
Ancak, OpenCart Magento kadar çok özellik sunmuyor. Ayrıca, mağazanızı düzgün bir şekilde çalıştırmak için birçok pahalı OpenCart eklentisine ihtiyacınız vardır. OpenCart daha az özelleştirme olanağı sunar. Ayrıca, PHP becerilerine ve diğer programlama dillerine ihtiyacınız vardır.
Bu nedenle, yeni başlayanlar bir web sitesi oluşturmak ve ölçeklemekte zorluk çekebilirler. OpenCart açık kaynaklı, kendi kendine barındırılan bir platformdur. Ancak, kendi barındırma bulmak ve web sitenizi yönetmek gibi birçok sorunu kendiniz çözmek zorunda. Son olarak, OpenCart mükemmel müşteri desteği sunmuyor.
4. Magento
Magento, büyük bir geliştiriciler topluluğuna sahip popüler bir açık kaynak platformudur. Ücretsiz bir çözüm olarak, işinizi yükseltmek için ücretli bir sürüm sunar.
Magento, Google Analytics ve Checkout ile entegrasyona izin veren yerleşik SEO özelliklerine sahiptir. Ayrıca, web sitenizin tasarımı ve işlevselliği üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız.
Magento gelişmiş özelleştirme seçenekleri ile mağazanızı Magento pazarında seçen çeşitli Magento modülleri ve temaları ile geliştirebilirsiniz.
Birden fazla pazarlama özelliği (kuponlar, indirimler, site haritaları) ve dönüşüm araçları (tek sayfalık ödeme ve sipariş takibi) vardır.
Ayrı çok dilli siteler yapmak mümkündür. Magento, üçüncü taraf sistemlere bakım, değişiklik ve entegrasyonu kolaylaştırır. Ancak, Magento oldukça gelişmiş bir e-ticaret platformu ve bir web mağazasını düzgün bir şekilde çalıştırmak için iyi geliştirici becerileri gerektirir.
5. Wix
Wix, bulut tabanlı ünlü bir e-ticaret platformudur. Kodlama yapmadan bir site tasarlamak için sezgisel sürükle ve bırak web sitesi oluşturucu sunar. Ücretsiz plan, bir site oluşturmak ve barındırmak için güçlü araçlar sağlayan yeni başlayanlar için mükemmeldir.
Wix, basit SEO ve ücretsiz e-posta pazarlama özellikleri, ücretsiz uygulamalar, çeşitli site temaları ve Wix App Market’te şablonlara sahiptir. Wix, birden fazla ödeme ağ geçidi ve güvenli ödeme desteği sunar. Buna ek olarak, güvenli web hosting, 7/24 müşteri desteği, otomatik mobil optimizasyon olsun.
Ancak, bazı dezavantajları vardır. Ücretsiz plan, web sayfalarınızı dağınık hale getiren reklamlarla birlikte gelir. Ayrıca, güçlü site işlevleri Wix e-Ticaret planı tarafından ayda 16,50 ABD doları karşılığında sağlanmaktadır. Buna ek olarak, tamamen sağlanan ücretsiz bir e-ticaret web sitesi kurmak imkansızdır. 16.50 $ ‘dan plana geçtikten sonra satışa başlayabilirsiniz.
6. Drupal
Drupal, her tür web sitesini tasarlamak ve ölçeklendirmek için en yaygın e-çözümlerden biridir. Geniş bir topluluğa sahiptir ve destek için yararlı forumlar, sosyal sayfalar ve bloglar sunar.
Drupal’ın web sitesinde ve bir video kütüphanesinde kapsamlı bir yardım rehberi bulunmaktadır. Geliştiriciler için oluşturulan bu platform gerçekten güçlü. Drupal web sitesi yüksek kalite sağlamak için sıkı geliştirme standartlarına sahiptir.
Buna ek olarak, gelişmiş hız ve performans sağlayan dahili önbellekleme özelliğine sahiptir. Ayrıca, kendi güvenlik sistemine sahiptir ve genellikle güncellenir.
Ödeme, nakliye ve yerine getirme, analitik ve raporlama, pazarlama, sipariş yönetimi, ürün özelleştirme vb. İçin birden fazla Drupal modülü vardır. Ancak, bazı eksileri vardır.
Dik bir öğrenme eğrisi ile oldukça karmaşık bir platformdur. Ayrıca, gelişmiş bir arayüze ve sınırlı geliştirme yönergelerine sahiptir. Yani, mağazanızı çalıştırmak için pahalı profesyonel yardıma ihtiyacınız olabilir. Son olarak, Drupal hosting oldukça pahalıdır.
7. osCommerce
osCommerce, geniş bir geliştirici topluluğu ve mükemmel çevrimiçi desteğe sahip popüler bir e-platformdur. 7.000’den fazla ücretsiz özellik osCommerce’i en uygun maliyetli e-çözümlerden biri haline getiriyor.
Ana özellikleri tüm PHP 4 sürümleri ile uyumluluk, teknik destek ve müşteri hizmetleri, ödeme işleme, kapsamlı entegrasyonlar, vb. OsCommerce eklentileri ve eklentileri (8.000’den fazla), hem ücretsiz hem de ücretli mağazanızı özelleştirmenize yardımcı olabilir.
En iyi web sitesi tasarımı için çeşitli osCommerce şablonları vardır. Tema seçimi resmi sitesinde sınırlı olsa da, ThemeForest gibi üçüncü taraf pazar yerlerinde ek temalar da mevcuttur.Ancak, bazı dezavantajları vardır.
OsCommerce, ölçeklenebilirlik için az sayıda fırsat sunar ve büyük işletmeler için mükemmel değildir. Ayrıca, diğer e-çözümlere kıyasla daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Yani, güncellemeler için daha fazla zamana, SEO’yu iyileştirmeye ve güvenliği sürdürmeye ihtiyacınız olacak.
Sonuç olarak, açık kaynaklı e-ticaret platformları başarılı bir iş için birden fazla fırsat sunar. Ücretsiz olarak kullanılabilirler ve bir web mağazasını kurmak için yararlı özelliklere ve avantajlara sahiptirler.
PrestaShop Desteği
PrestaShop desteği ile çevrimiçi mağazanızı bir üst seviyeye taşıyın!