En iyi WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme eklentilerini mi arıyorsunuz ?
Kötü amaçlı yazılım veya zararlı yazılım, bir web sitesini enfekte etmek ve işlevselliğini tehlikeye atmak için bilerek oluşturulmuştur. İnternetteki herhangi bir web sitesi için bir tehdittir ve web siteniz saldırıya uğrarsa, kötü amaçlı yazılımı kaldırmak için hızlı bir şekilde harekete geçmeniz gerekir.
İnceleGO’da, yüksek değerli bir kitleye sahip güvenilir, yüksek trafikli bir web sitesi işletiyoruz. Sonuç olarak, kötü niyetli kişilerin hedef alabileceği mükemmel bir web sitesi türüdür. Veri toplamak, kullanıcı cihazlarına bulaştırmak, kimlik avı saldırıları başlatmak, SEO zehirlenmesi gerçekleştirmek ve daha fazlasını yapmak isteyebilirler.
Bu nedenle, güvendiğimiz yazılım ve eklentileri kullanarak web sitemizi kötü amaçlı yazılım saldırılarından her zaman düzgün bir şekilde koruduğumuzdan emin oluruz. Bu nedenle, bizim için en iyi neyin işe yaradığını görmek için birçok güvenlik eklentisini test ettik ve kullandık.
Bu yazıda, kullandığımız veya kendimiz test ettiğimiz en iyi WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme araçlarından ve eklentilerinden bazılarını paylaşacağız. Bu, tarafsız bir bakış açısıyla birinci elden deneyim elde etmenizi sağlar.
Bu liste makalesi fiyatlandırma, özellikler, artılar ve eksiler ve daha fazlasına bakacaktır. Ayrıca WordPress için en iyi ücretsiz kötü amaçlı yazılım temizleme yazılımı hakkında da fikirler sunacağız .
Kötü Amaçlı Yazılım Nasıl Çalışır ve Nasıl Kaldırılır?
Kötü amaçlı yazılım saldırıları rastgele veya özellikle bilgilerinizi çalmak ve web sitesi dosyalarınıza zarar vermek için tasarlanmıştır. Bu saldırılar e-ticaret mağazalarından para çalınmasını başlatabilir. Farklı türde kötü amaçlı yazılımlar sitenize pusu kurabilir ve sahip olduğunuz herhangi bir güvenlik açığından kar elde edebilir.
Hacklenen bir WordPress sitesi trafiğin düşmesine yol açabilir ve web sitenizde bir hata görürsünüz. Bazen web barındırma sağlayıcınızdan bant genişliğinin aşırı kullanımıyla ilgili bir uyarı da alırsınız.
Bu durumlarda sakin kalmak ve hızlı bir eylem planı tasarlamak en iyi uygulamadır. Bir WordPress web sitesi çalıştırıyorsanız, çeşitli güvenlik eklentileri ve araçları kötü amaçlı yazılımları kaldırmanıza ve web sitenizi geri yüklemenize yardımcı olur.
Şimdi, en iyi WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme eklentilerinden bazılarını inceleyelim.
En İyi WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentileri
Hacklenmiş bir web siteniz olduğundan şüpheleniyorsanız, bir kötü amaçlı yazılım temizleme eklentisi kullanmanızı öneririz. Virüslü dosyaları bulup bunları manuel olarak kaldırmayı deneyebilirsiniz. Ancak durumu daha da kötüleştirme riski yüksektir.
wp-content klasörü ve wp-config.php dosyası gibi WordPress çekirdek dosyalarınıza ve klasörlerinize erişmeniz gerekir. Bir FTP veya Dosya Yöneticisi (cPanel aracılığıyla) kullanmanız gerekir. Ayrıca phpMyAdmin kullanarak veritabanınıza erişmeniz gerekir.
Bunlar kritik dosya ve klasörlerdir; en ufak bir hata yapmanız durumunda kesinti ve veri kaybı riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
Bunun yerine güvenilir bir güvenlik eklentisine güvenmek çok daha kolay ve güvenlidir.
Listemize geçmeden önce, her birini ayrıntılı olarak incelemeye vaktiniz yoksa, bunları hızlıca karşılaştırmanıza yardımcı olabilecek bir tablo sunuyoruz.
Plugin Adı | Ana Özellik | Ücretsiz Sürüm? | Eklenti Fiyatlandırması |
1. Sucuri | Saldırı sonrası temizlik | ✅ | Yıllık 299,99 dolardan başlayan fiyatlarla |
2. Wordfence | Derin oturum açma güvenliği ve izleme | ✅ | Yıllık 119 dolardan başlayan fiyatlarla |
3. MalCare | Tek tıklamayla kötü amaçlı yazılım kaldırma | ✅ | Yıllık 149 dolardan başlayan fiyatlarla |
4. SecuPress | Basitleştirilmiş güvenlik güçlendirme özellikleri | ✅ | Yıllık 69,99 dolardan başlayan fiyatlarla |
5. BulletProof Security | Giriş güvenliğine güçlü odaklanma | ✅ | 69,95$ tutarında tek seferlik ücret |
6. CleanTalk Security and Malware Scan | Bulut tabanlı koruma | ✅ | Yıllık 12 dolardan başlayan fiyatlarla |
7. Astra Güvenlik Paketi | Özelleştirilebilir güvenlik duvarı koruması | ✅ | Aylık 199 dolardan başlayan fiyatlarla |
Aşağıda ücretli ve ücretsiz WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme eklentilerini bulacaksınız. Her eklentinin kötü amaçlı yazılımları kaldırmak ve web sitenizin normal şekilde çalışmasını sağlamak için benzersiz bir yaklaşımı vardır.
1. Sucuri
Sucuri , en popüler web sitesi güvenliği ve WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme eklentisidir. Sitenizi olası saldırılardan korur ve tehditleri belirlemek için izler.
Web siteniz saldırıya uğrarsa, Sucuri her türlü kötü amaçlı yazılım bulaşmasını teşhis eder ve size tehdit seviyesini gösterir. Daha sonra, kötü amaçlı yazılımları, diğer kötü amaçlı kodları ve arka kapıları web sitenizin dosyalarından ve veritabanından tamamen kaldırır. Ayrıca SEO’nuzu düzeltir ve web sitenizin arama motorlarında iyi görünmesini sağlamak için tüm bağlantı enjeksiyonlarını kaldırır.
Sürekli güvenlik uyarılarıyla web siteniz trafiği kaybeder ve bu da satışlarınızı etkileyebilir. Sucuri sizin adınıza engelleme listesi kaldırma istekleri gönderir ve web sitenizi normale döndürmenize yardımcı olur.
Bu güvenlik yazılımında gerçekten beğendiğimiz bir alan ise e-ticaret koruma özellikleridir.
Çevrimiçi mağazaları kredi kartı dolandırıcıları, Magecart saldırıları ve diğer kötü amaçlı yazılım türleri gibi çok çeşitli tehditlerden korumak için tasarlanmıştır. Otomatik kötü amaçlı yazılım taramasıyla, mağazanızı etkilemeden önce olası enfeksiyonları ve zararlı komut dosyalarını tespit eder.
Bunun üstüne, Sucuri’nin web uygulama güvenlik duvarına güvenebilirsiniz. Kötü amaçlı trafiği filtreler, saldırganları engeller ve veri ihlallerini önler. Eklenti ayrıca işletmenizin erişilebilir kalmasını sağlamak için e-ticaret mağazalarının çalışma süresini izler. Sonuç olarak, marka itibarınızı korumanıza ve müşteri güvenini sürdürmenize yardımcı olur.
Ayrıca, gelecekteki saldırıları engelleyen ve kötü amaçlı trafiğin web sitenizi ziyaret etmesini engelleyen ek güvenlik önlemleri ve sağlam bir güvenlik duvarı sağlar. Bu güvenlik katmanı, web sitenizin performansını ve hızını iyileştirmeye yardımcı olur.
Artıları:
- Sürekli web sitesi izleme, sitemizi etkilemeden önce güvenlik açıklarını tespit etmemize ve gidermemize yardımcı olur.
- Sucuri, sitemizin Google gibi arama motorlarında görünürlüğünün geri kazanılmasına yardımcı olmak için bizim adımıza engelleme listesi kaldırma talepleri gönderiyor.
- Bulut tabanlı güvenlik duvarı, kötü amaçlı trafiği filtreleyerek ve potansiyel saldırganları engelleyerek güçlü bir savunma sunar.
- Uptime izleme, kesintileri önler ve sitemizin her zaman erişilebilir olmasını sağlar.
- Sucuri’nin her platformda oluşturulmuş web sitelerini desteklemesini seviyoruz.
- Sucuri CDN ile site hızı optimizasyonu.
- Deneyimli güvenlik uzmanları tarafından kötü amaçlı yazılımların temizlenmesi.
Eksileri:
- Özellikle güvenlik duvarı kurulumunda yeni başlayanlar öğrenme eğrisi yaşayabilirler.
- Sucuri’nin ücretsiz sürümü sınırlı özellikler sunar. Tüm işlevlere erişmek için yükseltmeniz gerekir.
2. Wordfence
Wordfence güçlü bir WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme hizmeti ve web sitesi güvenlik eklentisidir. Web sitenizi kötü amaçlı yazılımlara, virüslü dosyalara ve kötü amaçlı tehditlere karşı hızla tarar ve onu herhangi bir saldırıdan korumak için güvenlik duvarını etkinleştirir.
Bunun dışında, Wordfence alakasız oturum açmaları, saldırı etkinliklerini, parola ihlallerini ve spam botlarını izler. Web sitesi yöneticilerini SMS , e-posta veya Slack aracılığıyla güvenlik sorunları hakkında uyarır. Bu şekilde, site sahipleri hızlı bir şekilde harekete geçebilir.
Artıları:
- Güçlü kötü amaçlı yazılım tarayıcısının web sitemizdeki her şeyi kontrol etmesini seviyoruz. Temel WordPress dosyalarını, temalarını ve eklentilerini tarar.
- Wordfence, güvenlik duvarı kuralları ve kötü amaçlı yazılım imzaları hakkında gerçek zamanlı güncellemeler sağlayarak, ortaya çıkan güvenlik tehditlerine hızlı bir şekilde yanıt vermemizi sağlıyor.
- Kaba kuvvet saldırıları, XMLRPC kötüye kullanımı ve spam botlar gibi çok çeşitli kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı bizi korur.
- SMS, e-posta ve Slack üzerinden uyarı alabilme özelliği, olası saldırılar hakkında her zaman hızlı bir şekilde bilgi sahibi olmamızı sağlar.
- Dünyanın en büyük WordPress’e özgü kötü amaçlı yazılım veritabanına sahiptir
- reCAPTCHA ve iki faktörlü kimlik doğrulama, parola korumasına bir katman daha ekledi.
- IP erişim kontrolü, siteye kimin erişebileceğini yönetmeyi kolaylaştırır.
Eksileri:
- Kapsamlı tarama kaynak yoğun olabilir ve kötü amaçlı yazılım taramaları sırasında sitenin yavaşlamasına neden olabilir.
- Gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım imzaları, premium IP engelleme listeleri ve ülke engelleme gibi temel özellikler yalnızca ücretli sürümde mevcuttur.
- Wordfence bazen zararsız aktiviteleri tehdit olarak işaretler.
3. MalCare
MalCare, anında WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme eklentisidir. Herhangi bir kötü amaçlı yazılım saldırısına bakan ve web sitesi sahibinin onayını beklemeden kaldıran bir otomatik temizleme özelliğiyle birlikte gelir.
Sunucunuzun kaynaklarına herhangi bir yük bindirmeden web sitenizi tarar. MalCare WordPress eklentisi web sitenize akıllı bir güvenlik duvarı ekleyerek kötü niyetli tehditlere ve bilgisayar korsanlarına karşı gerçek zamanlı koruma sağlar.
MalCare’in özelleştirilmiş, siteye özgü koruma sağlamasını beğeniyoruz.
Bu, web sitenizin benzersiz kurulumuna göre uyarlanmış kurallarla güvence altına alınmasını sağlar. Güvenlik duvarı özelliği sürekli olarak güncellenir ve sitenizdeki değişikliklere uyum sağlar. Bu, çatışmaları önlemeye ve sıfırıncı gün saldırıları da dahil olmak üzere ortaya çıkan güvenlik açıklarından kaçınmaya yardımcı olur.
Buna ek olarak, akıllı bot engelleme teknolojisi sunar. Bu, kaba kuvvet saldırılarını önler ve kötü amaçlı botların sitenizi yavaşlatmasını veya içeriğinizi kazımasını engeller. Bu güvenlik WordPress yazılımını bir yedekleme eklentisi olarak da kullanabilirsiniz . Artımlı yedeklemeleri verilerinizi korur ve bir saldırı durumunda hızlı bir kurtarma sağlar. Sadece birkaç dakika içinde kurulumu ve yapılandırması kolaydır.
Artıları:
- Otomatik temizleme özelliği, onayımız olmadan kötü amaçlı yazılımları hızla kaldırarak güvenlik olayları sırasında içinizin rahat olmasını sağlar.
- Etkili akıllı bot koruması, kaba kuvvet saldırıları deneyen veya içeriğimizi taramaya çalışan spambotları engeller. Bu, sunucu yükümüzü azaltır ve SEO’muzu korur.
- MalCare’in artımlı yedekleme özelliği, bir saldırıdan sonra web sitemizi en az performans etkisiyle ve kesinti olmadan hızla geri yüklememizi sağlar.
- MalCare’in her web sitesine özel kişiselleştirilmiş güvenlik kuralları sunduğunu öğrenmek harika oldu.
Eksileri:
- Kurulumu kolay olmasına rağmen, eklenti ile MalCare siteye özel güvenlik kurallarını yapılandırmak ve güvenlik duvarı deneyimi yaşamak mümkün.
- Manuel kötü amaçlı yazılım taraması yalnızca pro sürümünde mevcuttur. Bu, acil tehditlerden şüphelendiğimizde gerekli olabilir.
4. SecuPress
SecuPress, ücretsiz bir WordPress kötü amaçlı yazılım tarama ve kaldırma eklentisidir. Web sitenizi kötü amaçlı yazılımlara, botlara ve şüpheli IP adreslerinden gelen trafiğe karşı taramak için bir WordPress güvenlik araç takımıyla birlikte gelir.
Güvenlik denetimi çalıştırır ve sadece birkaç dakika içinde düzinelerce güvenlik noktasını vurgular. Gerektiğinde, eklenti işlem yapmanız ve sorunları düzeltmeniz için izninizi ister. SecuPress Pro, beyaz etiket seçenekleri, PHP kötü amaçlı yazılım taraması, uyarılar ve bildirimler, gelişmiş kullanıcı koruması, PDF raporları ve iki faktörlü kimlik doğrulaması gibi ek özelliklerle birlikte gelir.
Artıları:
- SecuPress, sitemizin güvenlik açıklarını detaylı bir şekilde analiz ederek 35’e kadar güvenlik noktasını kapsayan kapsamlı bir denetim gerçekleştirir ve bunları gidermek için çözümler sunar.
- Eklentinin rehberli güvenlik düzeltmeleri, güvenlik uzmanı olmasak bile, güvenlik açıklarını gidermeyi kolaylaştırır.
- Coğrafi konuma göre belirli ülkelerden gelen trafiği engelleme yeteneği, yüksek riskli bölgelerden istenmeyen erişimi önlememize yardımcı oluyor.
- SecuPress, PDF formatında güvenlik raporları üretiyor ve bu sayede ekibimiz veya müşterilerimizle şeffaflık adına içgörüleri kolayca inceleyip paylaşabiliyoruz.
Eksileri:
- İki faktörlü kimlik doğrulama ve beyaz etiket seçenekleri gibi gelişmiş özellikler yalnızca Pro planlarında mevcuttur.
- Bazen ülke engelleme özelliği meşru trafiği kısıtlayabilir.
5. BulletProof Security
BulletProof Security, ücretsiz bir WordPress kötü amaçlı yazılım tarayıcısı ve web sitesi güvenlik eklentisidir. Güvenlik duvarı, oturum açma güvenliği, veritabanı yedeklemesi, anti-spam ve diğer web sitesi koruma özellikleriyle birlikte gelir.
Tek tıklamayla kurulum sihirbazına sahiptir ve web sitenizi kötü amaçlı yazılım saldırıları, şüpheli etkinlikler ve daha fazlası açısından izler. Tam web sitesi ve veritabanı yedeklemeleriyle, saldırılar ve saldırılar durumunda web sitenizi hızla geri yükleyebilirsiniz.
Artıları:
- Tek tıklamayla kurulum sihirbazı kullanışlıdır ve eklentiyi hızlı bir şekilde yapılandırmamızı sağlar.
- BulletProof Security 100’den fazla bilinen eklenti çakışmasını otomatik olarak çözer.
- Kritik web sitesi dosyaları için ekstra bir katman sunarak güçlü .htaccess koruması sağlar.
- Dahili boşta oturum kapatma özelliği oturum açma güvenliğini artırır.
Eksileri:
- Ücretsiz sürümde kapsamlı bir gerçek zamanlı izleme sunulmuyor.
- Arayüz daha az modern olduğundan, gezinmesi daha zor.
6. CleanTalk Security and Malware Scan
CleanTalk Security and Malware Scan, profesyonel bir WordPress güvenlik eklentisidir. Web sitenizde günlük otomatik kötü amaçlı yazılım taramaları yapar ve kaba kuvvet saldırılarından korur.
Eklenti, web sitenizdeki kötü amaçlı etkinlikleri izlemek için güvenlik denetim günlükleri oluşturur. Kötü amaçlı yazılım saldırılarını önler ve web sitenizi güvence altına almak için sezgisel analizle eklenti dosyalarını ve temalarını kontrol eder.
Artıları:
- Güvenlik duvarları, kötü amaçlı yazılım taraması ve kaba kuvvet koruması gibi çok çeşitli güvenlik araçlarıyla birlikte gelir.
- Tüm güvenlik kayıtlarımız 45 gün boyunca bulutta saklanır; bu da bize geçmiş faaliyetleri gözden geçirme ve bilgi sahibi olma esnekliğini sağlar.
- Gerçek zamanlı trafik izleme ve kötü amaçlı yazılım taraması ile birlikte gelir.
- Giriş URL’si ve güvenlik duvarı kuralları gibi ayarları özelleştirebiliriz.
- Giriş sayfasını gizleyebilir.
Eksileri:
- Bu durum, siteniz üzerindeki güvenlik kontrolünü sınırlayabilecek, harici bir hizmet olan bulut bağımlılığına yol açabilir.
7. Astra Security Suite
Astra Security Suite , birinci sınıf kalitede ücretsiz bir WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme eklentisidir. Bir web uygulaması güvenlik duvarı, makine öğrenimi kötü amaçlı yazılım tarayıcısı, anında kötü amaçlı yazılım temizleme, güvenlik açığı değerlendirmesi ve daha fazlasıyla birlikte gelir.
Web sitenizin güvenliğini yönetmek için sezgisel bir panosu vardır. Eklenti kötü amaçlı yazılım taraması ve kaldırma, kötü botları engelleme, kötü amaçlı dosya yükleme önleme, kaba kuvvet koruması, sahte arama motoru botu engelleme, bilinen bilgisayar korsanları için otomatik engelleme ve daha fazlasını sunar.
Artıları:
- Birden fazla eklentiye ihtiyaç duymadan SQLi, XSS ve SEO spam’ı da dahil olmak üzere 100’den fazla tehdit türüne karşı gerçek zamanlı koruma.
- DNS ayarlarını değiştirmeden bir eklenti olarak hızlı bir şekilde yüklenir, bu sayede web sitesi performansını etkilemeden kurulumunu kolaylaştırır.
- İsteğe bağlı makine öğrenimi destekli kötü amaçlı yazılım taraması ve anında kötü amaçlı yazılım temizliği sunar.
- Kapsamlı tehdit analizleri, IP takibi ve yönetici etkinlik günlükleri sağlayan, kullanıcı dostu bir kontrol paneline sahiptir.
Eksileri:
- Bu listedeki diğer kötü amaçlı yazılımlara kıyasla oldukça pahalıdır.
Şimdilik hepsi bu kadar. Başka sorularınız varsa, aşağıdaki sık sorulan sorulara göz atın.
SSS: En İyi WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentileri
En iyi ücretsiz kötü amaçlı yazılım temizleme yazılımı hangisidir?
Sucuri, WordPress için en iyi ücretsiz kötü amaçlı yazılım temizleme yazılımıdır. Ücretsiz sürümü, kötü amaçlı yazılım taraması ve saldırı sonrası temizleme gibi temel güvenlik özellikleri sunar. Daha gelişmiş koruma için, premium sürüm, e-ticaret koruması, sürekli izleme ve web sitenizi gelecekteki tehditlere karşı güvende tutmak için engelleme listesi kaldırma gibi özellikler içerir.
Hangi WordPress web siteleri sıklıkla kötü amaçlı yazılımlar tarafından saldırıya uğrar?
Hassas bilgileri işleyen e-ticaret siteleri, üyelik platformları veya yüksek trafikli bloglar gibi WordPress web siteleri genellikle kötü amaçlı yazılımların hedefi olur. Bilgisayar korsanları, ödeme bilgileri, kullanıcı kimlik bilgileri ve e-posta listeleri gibi değerli verilerin bulunduğu sitelere çekilir. Güncel olmayan temalara, eklentilere veya zayıf güvenlik önlemlerine sahip web siteleri de sık sık hedef olur.
Yaygın WordPress kötü amaçlı yazılım saldırıları nelerdir?
Yaygın WordPress kötü amaçlı yazılım saldırıları arasında SQL enjeksiyonları, siteler arası betik çalıştırma (XSS) ve kötü amaçlı yönlendirmeler bulunur. Bu saldırılar çalınan verilere, web sitesi vandallığına veya ziyaretçileri etkileyen kötü amaçlı kodların tanıtımına yol açabilir. Buna ek olarak, kaba kuvvet saldırıları ve SEO zehirlenmesi, sıralamaları manipüle etmeyi veya hassas bilgileri çalmayı amaçlayan WordPress web sitelerini tehlikeye atmak için sıklıkla kullanılır.
Tebrikler! Umarız bu makale, web sitenizi kötü amaçlı yazılımlardan ve saldırılardan korumak için en iyi WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme aracını bulmanıza yardımcı olmuştur.
Ek bir güvenlik katmanı için WordPress sitenizin düzenli yedeklerini almanızı öneririz. UpdraftPlus kullanabilirsiniz – bu ücretsiz bir WordPress yedekleme eklentisidir. Yedekleme dosyalarını güvenli bir şekilde saklayabilir ve ihtiyaç duyduğunuzda geri yükleyebilirsiniz.