Salient, Themeforest’te bulabileceğiniz en popüler premium temalardan biridir. Bu özelleştirilebilir çok amaçlı tema, sayfa animasyonları, kaydırıcılar ve özel portföy tipi gibi birçok yerleşik özelliği içerir. Salient incelememizdeki tüm detayları öğrenin.
Salient hakkında
Salient , 95.000’den fazla satışıyla Themeforest’in en popüler ve en beğenilen temalarından biridir. ThemeNectar tarafından geliştirilmiştir.
Salient çalışması için eklenti Salient Görsel Besteci gerektirir. Eklentiyi kurduktan ve etkinleştirdikten sonra, şöyle bir uyarı alırsınız:
Hangisinin yüklenip etkinleştirileceğine karar vermek için Eklentileri kurmaya başla seçeneğine tıklayabilirsiniz .
Eklentileri Contact Form 7 ve WooCommerce ‘ı önermesine rağmen, bunların içerisinden size gerekenleri kurabilirsiniz.
WooCommerce , yalnızca sitenizden ürün veya hizmet satacaksanız gereklidir.
Salient’in Özellikleri
Salient , sitenizin görünümünü tamamen kişiselleştirmek için birçok seçeneğe sahiptir. İşte bu temayı kalabalıktan ayıran özelliklerden birkaçı:
Büyük Seçenekler Paneli
Salient’i kurduktan ve etkinleştirdikten sonra, kontrol panelinizde yeni bir menü öğesi göreceksiniz. Göze çarpan »Genel Ayarlar altında , mevcut tüm yeni seçenekleri görebilirsiniz.
Seçebilirsiniz:
- simge ve düğme stilleri
- arka plan ve yazı tipi renkleri
- matbaacılık
- başlık renkleri, dolgu ve opaklık
- alt bilgi sütunları ve kredi metni
- …ve dahası
Sayfa Geçişleri ve Animasyonlar
Göze çarpan siteniz için bir dizi sayfa geçişi ve animasyon efektleri içerir .
Varsayılan olarak, bir bağlantı tıklandığında mevcut sayfa kaybolur. Ardından bir sonraki sayfa yüklenene kadar hareketli bir yükleme simgesi görüntülenecektir.
Solma efektini “merkez maskenin ortaya çıkması” efektine değiştirerek, yeni sayfanın merkezden genişlediğini görebilirsiniz.
Yükleme simgesine sadık kalırsanız, simge rengini değiştirebilir veya kendi özel simgenizi (logonuz gibi) yüklemeyi seçebilirsiniz. Simge animasyonunu, varsayılan bir döndürmeden “yumuşak bir döndürme” efektine kadar da özelleştirebilirsiniz.
Küresel Eylem Düğmesi Çağrısı
In Çıkık »Çağrı Eyleme menüde doğru sitenizin her sayfasında alt bilgisinin üstünde görünecek bir ‘çağrı eylem’ bölümüne etkinleştirebilirsiniz. Metni, düğme rengini, bağlantısını özelleştirebilir ve belirli sayfalarda görünmesini engelleyebilirsiniz.
Göze çarpan görsel besteci
Yukarıda bahsedildiği gibi, Salient , Salient Visual Composer eklentisinin kullanılmasını gerektirir.
Visual Composer, WordPress için bir sürükle ve bırak sayfa oluşturma eklentisidir. Salient sürümü hem yazı hem de sayfalar için görsel editörü kullanmanıza izin verir ve bazı benzersiz seçenekler içerir.
Standart Visual Composer eklentisi incelememizi buradan okuyabilirsiniz .
Dahili Sürgü
Temayı yükledikten sonra, Home Slider ve Nectar Slider gibi birkaç yeni menü seçeneğinin farkına varacaksınız .
Giriş kaydırıcısını etkinleştirmek için, “Giriş” sayfa şablonlarından birini kullanarak bir sayfa oluşturmanız gerekir.
Ardından Ayarlar »Okuma bölümüne gidip bu sayfayı statik ön sayfanız olarak ayarlamanız gerekir.
Giriş Sürgüsü »Yeni ekle seçeneğine giderek, ana sayfa kaydırıcısına slayt ekleyebilirsiniz . Burada isterseniz, başlık metni ve düğmeleri eklemek ve girmek için görüntüleri veya videoları seçebilirsiniz.
Görüntüler 1600-2000px genişliğinde ve 700px yüksekliğinde olmalıdır. 700 pikselden daha büyüklerse daha geniş ekran boyutlarında kırpılırlar. Genişlikten bağımsız olarak, görüntü tüm ekrana sığacak şekilde uzatılır, böylece daha küçük görüntüler daha büyük ekranlarda çok pikselli görünür.
Sürgü stilini ve işlevlerini değiştirmek için, Salient »Ev Sürgüsüne gitmeniz gerekir . Animasyonları, otomatik oynatma ayarlarını, hızını vb. Ayarlayabileceğiniz yer.
Nectar Shortcodes
Nectar Shortcode, ana sayfanın yanı sıra başka yerlerde de kullanılabilir. Home Slider’dan çok daha fazla seçenek içerir.
Slaytlarınız Konum’a göre görüntülenir (konumlar kategorilere benzer). Bu nedenle, bir kaydırıcı oluşturmak için tüm slaytları belirli bir yere eklemeniz gerekir.
Nektar Kaydırıcınızı kullanmak için kısa kodla yerleştirmeniz gerekir.
Herhangi bir yazıyı veya sayfayı düzenlerken, mavi bir Nektar Kısa Kodu düğmesini göreceksiniz .
Oluşturduğunuz Nektar kaydırıcısını görüntülemek için bunu tıklayabilir ve ardından seçeneklerinizi seçebilirsiniz. “Elements” altında “Nectar Slider” ı seçin ve ardından “Location” altında tüm slaytlarınızı eklediğiniz konumu seçin.
Portföy Özel Gönderi Türü
Salient , portföyünüz için özel bir gönderi türü ile birlikte gelir. Portföy öğelerinizin stilini ve görünümünü Salient »Portföy altında özelleştirebilir ve portföy öğelerinizi Portföy» Yeni ekle bölümüne giderek ekleyebilirsiniz . Portfolyo öğelerine, tıpkı gönderiler gibi, kategoriler ve etiketler atanabilir.
Bu portföy özel posta türünün temaya özgü olduğundan, temaları değiştirirseniz tüm portföy bilgilerinizi kaybedeceğinizi unutmayın.
Destek ve Belgeler
Geliştiriciden altı aylık destek, Salient satın alımınıza dahildir . Destek, bir bilet sistemi aracılığıyla sağlanabilir.
Salient, temanın ana özelliklerine ve ayarlarına temel bir bakış sağlayan 16 sayfalık bir PDF belgesi ile birlikte geliyor.
Ancak daha ayrıntılı bilgi ve adımlar atmak istiyorsanız, eğitici videolarını izlemelisiniz. Maalesef, videoları kullanamayanlar veya kullanmamayı tercih edenler için, transkript veya yazılı ders yok.
Temayı kullanmak için birçok önemli talimat yalnızca video biçiminde bulunur ve videoların çoğu 10 dakikadan fazladır. Bu nedenle, ihtiyacınız olan belirli bir bilgiyi aramanın bir yolu yoktur – tüm videoyu izlemeniz gerekir (ve daha fazla zaman kaybetmemeniz için ihtiyacınız olana sahip olduğunu umarsınız).
Yazılı öğreticileri videoya tercih ederseniz, bu muhtemelen sizin için bir tema değildir.
Salient , Themeforest’teki en popüler temalardan biridir ve çok beğenilmektedir.
Herhangi bir kod öğrenmek istemiyorsanız, ancak her yönüyle son derece özelleştirilebilir bir tema istiyorsanız, Salient iyi bir seçim olabilir. Sitenizi öne çıkaran sayfa geçiş animasyonları gibi bazı benzersiz ve ilginç özelliklere sahiptir.
Salient temasıyla ilgili muhtemel bir sorun (yazılı öğreticilerin eksikliğinin yanı sıra) temaları değiştirmeye karar verirseniz, temaya özgü özelliklere girdiğiniz tüm bilgilerin kaybedilmesidir. Bu, portföyünüzü, kaydırıcınızı, görsel besteciyle oluşturulmuş sayfaları ve diğer tüm Salient özelliklerini içerir. WordPress kurallarına göre, bu sorun nedeniyle temalarla değil, eklentilerle ek işlevler oluşturulmalıdır.
Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen bizi Twitter ve Facebook’ta takip edin. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen aşağıya bir yorum yazarak bize bildirin.