Shopify’ın sizin için en iyi e-ticaret platformu olup olmadığını mı merak ediyorsunuz? Bir çevrimiçi mağaza oluşturmakla ilgileniyorsanız, doğru e-ticaret platformunu seçmek önemlidir. Mükemmel bir e-ticaret platformu, kolayca bir profesyonel e-ticaret web sitesi tasarlamanıza, çevrimiçi mağazanızı yönetmenize ve ürünleri çevrimiçi satmanıza olanak tanır.
Bu Shopify incelemesinde, tüm Shopify artılarını ve eksilerini gözden geçireceğiz, böylece çevrimiçi mağazanızı oluşturmak için en iyi seçenek olup olmadığına karar verebilirsiniz.
Başlayalım!
Shopify Nedir?
Shopify , çevrimiçi mağazalar için bir e-ticaret platformudur. Temel olarak, Shopify’ın yaptığı şey, kullanıcılara çevrimiçi bir mağaza oluşturmanın kolay bir yolunu sağlamaktır .
Geniş şablon seçenekleriyle çevrimiçi mağazanıza anında profesyonel bir görünüm verebilir, ürünlerinizi ekleyebilir ve satışa başlayabilirsiniz. Web tasarımı, HTML veya kodlama hakkında hiçbir şey bilmenize gerek yok; Yeni başlayanlar için çevrimiçi satışa başlamak için mükemmel bir yol.
Shopify ile istediğiniz türde bir çevrimiçi mağaza oluşturabilirsiniz. Yani, ister giyim, mutfak eşyası, elektronik eşya, oyuncak vb. İstediğiniz herhangi bir ürünü satabilirsiniz. Ayrıca dijital ürünleri e-Kitaplar, indirilebilir dosyalar, yazılımlar, WordPress eklentileri ve daha fazlası gibi bir Shopify web sitesinde de satabilirsiniz .
Ayrıca, Shopify barındırılan bir çözümdür, bu nedenle web barındırma veya herhangi bir yazılım indirme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Ayrıca, çevrimiçi mağazanızın güvenliğini veya performansını yönetmek zorunda değilsiniz, Shopify bunların hepsini sizin için halleder. Temelde, Shopify hemen kutusundan bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeyi sunar.
Shopify Nasıl Çalışıyor?
Shopify bulut tabanlı bir SaaS (hizmet olarak yazılım) e-ticaret çözümüdür. Bu, yüklenecek karmaşık bir yazılım olmadığı anlamına gelir. Tek yapmanız gereken tarayıcınızı açmak, Shopify giriş sayfasına gidin ve çevrimiçi mağazanızı oluşturmak ve yönetmek için oturum açın. Bu aynı zamanda Shopify mağazanızı internet bağlantısı olan her yerden yönetebileceğiniz ve büyütebileceğiniz anlamına gelir.
Elbette başlamadan önce Shopify’a kaydolmalısınız. Birçok SaaS çözümü gibi, platformu kullanmak için aylık bir ücret ödersiniz. Ancak bu makalenin ilerleyen kısımlarında Shopify fiyatlandırmasına daha fazla gireceğiz.
Daha önce de belirttiğimiz gibi, Shopify ev sahipliği yapan bir çözümdür. Böylece, Shopify’dan bir alan adı alabilir ve çevrimiçi mağazanızı hemen oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Zaten bir WordPress web sitesine sahip ancak ürünleri satmaya başlamak ister misiniz? Endişelenmeyin, Shopify’ı WordPress ile kolayca entegre edebilirsiniz, böylece mevcut web sitenizi çevrimiçi bir mağazaya dönüştürebilirsiniz.
Shopify ne kadar popüler?
Shopify , piyasadaki en popüler e-ticaret platformlarından biridir. Bunu kanıtlayan şu Shopify istatistiklerine bir göz atın:
- Shopify kullanan 999.000’den fazla web sitesi mevcut
- Shopify dünyadaki işletmeler için 100 milyar doların üzerinde satış yaptı
- Shopify 4.% pazar payı ile 4. en popüler içerik yönetim platformudur.
Shopify’ı kimler kullanıyor? Shopify ile birlikte pek çok başarılı çevrimiçi mağaza oluşturuldu:
Peki, neden bu kadar önemli? Şey, sayıca güvenlik var. Bu kadar çok insan Shopify’a bir çevrimiçi mağaza oluşturmak ve işletmek için güveniyorsa, sizin de yapabileceğinizi söylemek güvenli.
Şimdi Shopify’ın ne olduğunu ve ne kadar popüler olduğunu bildiğinize göre, Shopify’ı kullanmanın avantaj ve dezavantajlarına girelim.
Shopify Kullanmanın Artıları
Bir e-ticaret platformu seçerken, artılarını ve eksilerini dikkatlice tartmanız gerekir. İlk önce, kendi çevrimiçi mağazanızı oluşturmak ve yönetmek için Shopify kullanmanın avantajlarına bir göz atalım .
1. Kullanım Kolaylığı
Shopify akılda kullanım kolaylığı ile tasarlanmıştır. Bu e-ticaret platformu, yeni başlayanlar için bile olsa, bir çevrimiçi mağaza oluşturmayı kolaylaştırır. Aslında, Shopify ihtiyacınız olan tüm özellikleri sunduğunu iddia ediyor;
Shopify barındırılan bir çözüm olduğundan, sizin için neredeyse her şeyi yönetir. Shopify, çevrimiçi mağazanızın güvenli, mobil uyumlu ve tüm tarayıcılarla uyumlu olmasını sağlar. Shopify ayrıca sitenizin hızını ve performansını, yedekleri ve daha fazlasını yönetir.
Bunların hepsi işinizi büyütmenize yardımcı olur, müşterileriniz için daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlar ve verilerinizi güvende tutar. Bu, satış yapmaya odaklanmanızı sağlar.
Ayrıca, Shopify mağazanızın kişiselleştirilmesini kolaylaştıran bir sürükle ve bırak oluşturucu sunar ve mağazanıza ürünler eklemek kolaydır.
Ayrıca, siparişleri 1 tıklamayla yerine getirebilir, bulunduğunuz yere göre otomatik vergiler ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Shopify , bir çevrimiçi mağazayı başlatma ve çalıştırma işlemini çok kolay hale getirmek için tasarlanmıştır.
2. Shopify Tema ile Kolay Özelleştirme
İnsanların sizden satın almasını istiyorsanız, çevrimiçi mağazanızın harika görünmesi gerekir. Neyse ki, çevrimiçi mağazanıza Shopify temalarıyla anında bir makyaj yapabilirsiniz.
Shopify, bazıları dünyaca ünlü tasarımcıların oluşturduğu 70’in üzerinde profesyonel tema sunuyor. Artı, çoğu bedava!
Shopify Tema Mağazasında, ihtiyaçlarınız için özel olarak tasarlanmış şablonları bulabilirsiniz. Örneğin, yiyecek ve içecek, moda, sanat ve fotoğrafçılık, mobilya, elektronik ve daha pek çok sektöre dayalı temalar sunarlar. Hatta büyük veya küçük stoklar için özel olarak tasarlanmış temalar bile var.
Tüm temalar kolayca özelleştirilebilir, böylece kendi logonuzu, renklerinizi, resimlerinizi, fontunuzu ve daha fazlasını ekleyerek bir tema seçebilir ve markanıza tam olarak eşleştirebilirsiniz.
3. Shopify Apps ile Güç Eklendi
Shopify hakkında bir başka harika şey Shopify Apps. Shopify App Store, Android telefonlar için Google Play’e benzer. Çevrimiçi mağazanıza ekstra güç ve özellikler eklemek için ücretsiz ve ücretli uygulamalar arasından seçim yapabilirsiniz.
Ürün incelemeleri, e-posta pazarlaması, canlı sohbet , satış önerileri ve daha fazlasını içeren yüzlerce uygulama arasından seçim yapabilirsiniz .
Ayrıca, Facebook, Messenger, Instagram ve hatta herhangi bir web sitesinde veya blogda ürün satmanıza veya ödeme bağlantılarını paylaşmanıza izin veren bir “Satın Al Düğmesi” dahil olmak üzere ürünlerinizi birden fazla platformda satmanıza izin veren uygulamalar ekleyebilirsiniz.
Ayrıca herhangi bir eklentinin API anahtarını Shopify ile entegre etmek için de kullanabilirsiniz. Örneğin, e-posta listenizi büyütmek ve site terkini azaltmak için OptinMonster gibi bir müşteri oluşturma aracı kullanıyorsanız, Shopify web sitenizde de kullanabilirsiniz.
Shopify, uygulamaların yanı sıra, blog, SEO araçları , pazarlama panosu raporları ve diğerleri gibi ürünlerinizi satmanıza yardımcı olacak yerleşik pazarlama araçlarına da sahiptir .
4. Ölçeklenebilirlik
Shopify ile çevrimiçi mağazanızı büyütmek kolaydır. Shopify ile çevrimiçi bir mağaza açmak çok kolay olduğundan ve web sitenizi kendiniz yönetmek zorunda olmadığınızdan işinizi büyütmeye ve daha fazla satış elde etmeye odaklanabilirsiniz.
İşiniz büyürken ve daha fazla özelliğe ihtiyaç duyduğunuzda, Shopify planınızı yükseltebilirsiniz.
Trafiğiniz büyüdükçe, Shopify buna göre çalışma sürenizi, hız optimizasyonunuzu, performansınızı ve daha fazlasını gerçekleştirecek. Bu nedenle, sitenizi sizin için yönetmek için bir ekip kiralamak konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak.
Shopify kullanma Eksileri
Herhangi bir e-ticaret platformunda olduğu gibi, göz önünde bulundurmanız gereken her zaman bir kaç eksileri vardır. Shopify’ı kullanarak bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için kullanacağınız eksilere bir göz atalım .
1. Shopify Fiyatlandırma
Shopify, aralarından seçim yapabileceğiniz 3 ana fiyatlandırma planı sunuyor. 29 $ / ay olan Shopify planı, 79 $ / ay olan Shopify planı ve 299 $ / ay olan Advanced Shopify. Tüm planlar, bir etki alanı adı, SSL sertifikası ve e-Ticaret web siteniz için web barındırma ile birlikte gelir.
Ayrıca, Facebook’ta satış yapmanızı ve Messenger’da müşterilerinizle sohbet etmenizi, herhangi bir web sitesine veya bloga bir Satın Alma Düğmesi eklemenizi ve kredi kartı ödemelerini kabul etmenizi sağlayan 9.99 $ / ay’lık bir Shopify Lite planı sunarlar. Bu çözüm yalnızca Satın Al Düğmesi satıcıları içindir, tam bir e-ticaret sitesi oluşturmak isteyen kullanıcılar için değildir.
Temel Shopify planına başladığınızda, 2 kullanıcı hesabı, sınırsız ürün ekleme, 7/24 destek ve daha fazlasını elde edersiniz. Her planla birlikte gelen özelliklerin tüm ayrıntılarını Shopify’ın web sitesinde görebilirsiniz.
Diğer e-Ticaret popüler e-Ticaret çözümleriyle karşılaştırıldığında, Shopify biraz daha pahalı. Özellikle tüm özelliklerine erişmek ve Shopify işlem ücretlerini düşürmek istiyorsanız. Örneğin, WooCommerce ve WordPress’i kullanmayı seçerseniz , WooCommerce eklentisinin kendisi ücretsizdir ve ödemeniz gereken tek şey, yalnızca $ 6.95’ta başlayan web barındırmadır.
Neyse ki, çevrimiçi alışverişinizi kurmaya başlayabilir ve Shopify’ı kredi kartı bilgilerinizi vermeden 14 gün boyunca kullanabilirsiniz. Bu size Shopify’ı denemek ve parasını ödemeden önce beğenip beğenmediğinizi görmek için bir fırsat verir.
2. İşlem Ücretleri
Bir e-ticaret platformu seçerken, servisi kullanmak için yalnızca aylık fiyatı düşünmeniz gerekmez. Ayrıca platform işlem ücretlerini ve kredi kartı ücretlerini de göz önünde bulundurmalısınız.
Shopify , Stripe tarafından desteklenen Shopify Payments adlı varsayılan bir ödeme seçeneğine sahiptir. Müşterilerinizden gelen ödemeleri kabul etmek için Shopify Payments’ı kullanabilirsiniz ve diğer ödeme çözümlerini kolayca entegre etmenizi sağlar.
Shopify Payments ile işlem ücreti alınmaz. Her işlem için% 2,9 + 30 sentlik bir temel kredi kartı ücreti ödemeniz gerekiyor. Daha pahalı bir plana yükselttiğinizde bu ücret düşürülebilir.
Ancak Shopify Payments kullanmak istemiyorsanız ve bunun yerine PayPay gibi üçüncü taraf bir ödeme ağ geçidi kullanmak istiyorsanız, Shopify her işlem için sizden ek% 2,0 işlem ücreti talep edecektir. Bu ücret, sitenizde kullandığınız üçüncü taraf hizmetleri tarafından zaten düşülecek ücrete ek olarak verilir.
Bu yüzden, Shopify Payments’ı Shopify sitenizle kullanmazsanız, size çok pahalıya mal olabilir. Nihai kararınızı vermeden önce platform işlem ücretlerini ve tüm e-Ticaret çözümlerinin kredi kartı ücretlerini karşılaştırdığınızdan emin olun.
3. Online Mağazanızın Taşınması Zor
Doğru e-Ticaret platformunu seçmek çok önemlidir. Çünkü çevrimiçi mağazanızı belirli bir platformda oluşturup ardından taşımaya karar verirseniz, Shopify dahil olmak üzere çoğu e-Ticaret platformu bunu kolaylaştırmaz.
Mükemmel e-Ticaret web sitenizi oluşturmak için çok zaman harcadıktan sonra, Shopify’dan ayrılmaya karar verirseniz, yanınıza alamazsınız – sonsuza dek gider. Yapabileceğiniz en iyi şey, tüm ürün bilgilerinizi vermektir.
Bahsettiğimiz gibi, çoğu e-ticaret platformunda durum budur. Bu yüzden, araştırmaya ve sizin için en iyi seçeneği seçmeye zaman ayırın, böylece kararınızı pişman olmayacaksınız.
Shopify İnceleme: Sizin İçin En İyi e-Ticaret Platformu mu?
Umarız şimdi Shopify’ı kullanmanın avantajlarını ve dezavantajlarını biliyorsunuzdur . Ancak, önemli noktaları hızla özetleyelim:
Shopify Kullanmanın Artıları :
- Shopify’ın kullanımı inanılmaz derecede kolaydır. Daha önce herhangi bir deneyim yaşamadan çevrimiçi mağazanızın kısa sürede çalışmaya başlamasını sağlayabilirsiniz.
- Shopify ile, web barındırma, SSL sertifikası, güvenlik, hız ve performans, yedeklemeler ve daha fazlası dahil olmak üzere çevrimiçi mağazanızın neredeyse her yönü sizin için yönetilir.
- Shopify ayrıca çok çeşitli temalar, uygulamalar ve entegrasyonlarla sınırsız kişiselleştirme sunar.
- Online mağazanızın ölçeklendirilmesi Shopify ile de kolaydır. E-Ticaret web sitenizi bir üst seviyeye çıkarmak için planınızı yükseltmeniz yeterlidir.
Shopify kullanma Eksileri :
- Shopify, diğer bazı popüler e-ticaret çözümlerinden biraz daha pahalıdır. Ayrıca, daha fazla özellik almak istediğinizde planınızı yükseltmeniz gerekir.
- Shopify kullanırken karınızı azaltabilecek işlem ücretleri ödemeniz gerekir.
- Çevrimiçi mağazanızın tam kontrolüne sahip değilsiniz ve Shopify bir geçiş yapmaya karar verirseniz çevrimiçi mağazanızı yeni bir platforma taşımayı kolaylaştırmaz.
Shopify, sizin tarafınızdan yönetilmesi gerekmeyen ölçeklenebilir bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için hızla bir seçenek.
Bununla birlikte, e-Ticaret web sitenizi tam olarak kontrol etmek ve daha düşük bir maliyetle başlatmak istiyorsanız, farklı bir e-ticaret çözümünün sizin için daha iyi olduğunu görebilirsiniz.