İnceleGo
  • Business
  • SEO
  • WordPress
    • Tema
    • Eklenti
  • e-Ticaret
    • WooCommerce
    • PrestaShop
    • Shopify
    • Opencart
    • Online Eğitimler
  • Teknoloji
    • VPN
    • Apple
      • Macbook
      • İphone
      • Apple Watch
    • Windows
Yazı: WordPress Google XML Site Haritası Eklentisi
Paylaş
İnceleGoİnceleGo
Font ResizerAa
  • SEO
  • WordPress
  • WooCommerce
Search
  • Business
  • SEO
  • WordPress
    • Tema
    • Eklenti
  • e-Ticaret
    • WooCommerce
    • PrestaShop
    • Shopify
    • Opencart
    • Online Eğitimler
  • Teknoloji
    • VPN
    • Apple
    • Windows
Follow US
© 2024 incelego.com | İnceleGO - Her Hakkı Saklıdır.
İnceleGo > Blog > WordPress > Eklenti > WordPress Google XML Site Haritası Eklentisi

WordPress Google XML Site Haritası Eklentisi

Aykut Ekinci
Yazan Aykut Ekinci
Okuma süresi 6 dk
Açıklama: Bu web sitesi bağlı kuruluş bağlantıları içerebilir, bu da bağlantıya tıklar ve bir satın alma işlemi yaparsanız komisyon kazanabileceğim anlamına gelir. Sadece kişisel olarak kullandığım ve okuyucularıma değer katacağına inandığım ürün veya hizmetleri öneriyorum. Desteğiniz için minnettarım!
WordPress Google XML Site Haritası Eklentisi
Paylaş
Google’ın WordPress sitenizi düzgün bir şekilde dizine alması konusunda endişeli misiniz? Daha sonra WordPress için Google XML Site Haritaları eklentisinin yardımını kullanabilirsiniz. Google XML Site Haritaları incelememizde, bu ücretsiz eklentinin özel bir site haritası oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceği ve blogunuz güncellendiğinde tüm büyük arama motorlarına bildirimde bulunmanız ve sitenizin doğru bir şekilde dizine alınmasını sağlamak için tüm önemli bilgileri öğreneceksiniz.

WordPress Google XML Site Haritası EklentisiNeden bir Site Haritasına İhtiyacınız Var?

Google gibi arama motorları, web’i taramak ve yeni siteler ve sayfalar bulmak için botlar kullanır. Botlar, web’i tam olarak insanlar gibi kullanmaz, bu yüzden nasıl yapılandırıldığına bağlı olarak sitenizin tam bir resmini bir araya getirmekte zorlanabilirler.

Örneğin, web sitenizde, belirli bir tıklamayla ana sayfanızdan erişilemeyen veya diğer sayfalardan hiç bağlantısı olmayan bir sayfa varsa, Google tarafından indekslenmemiş olabilir.

XML site haritalarının girdiği yer.

Bir XML site haritası, blogunuzdaki tüm sayfaları listeleyen Genişletilebilir İşaretleme Dili (XML) biçiminde özel bir dosyadır. Google’ın botları sitenizi tararken kök dizinde sitemap.xml adlı bir dosyayı arar. Buldukları zaman, web sitenizdeki tüm sayfaları indekslemek için dosyadaki sayfaların listesini kullanır ve önemli hiçbir şeyin kaçırılmamasını sağlar.

Google XML site haritaları eklentisi, Google’ı ve diğer büyük arama motorlarını site haritanız güncellenirken, sitenizi tekrar taramasını ve yeni sayfalarınızı dizine eklemesini ister.

Bir site haritası eklentisi kullanmak, gelişmiş arama motorları sıralamasını garanti etmiyor olsa da, sitenizin Google ve diğer arama motorları tarafından doğru şekilde dizine alınmasına yardımcı olur.

Site haritaları ayrıca özellikle:

  • Sitenizde yüzlerce sayfa var . Google, sitenizin nasıl yapılandırıldığına bağlı olarak hepsini dizine eklemekte sorun yaşayabilir.
  • Siteniz olağandışı bir yapıya sahip ve tüm sayfalar birbirine bağlı değil.
  • Siteniz yeni ve / veya web’in çevresini gösteren pek çok bağlantıya sahip değil .

Google XML Site Haritaları Eklentisi Nasıl Kurulur?

Eklentiyi yükledikten sonra, Ayarlar> XML-Site Haritası yeni menü öğesine gidebilirsiniz.

Çoğu durumda, varsayılan ayarlar etkili bir site haritası oluşturmak için yeterli olacaktır. Bu eklentiyle ilgili en güzel şeylerden biri, kelimenin tam anlamıyla onu yükleyip etkinleştirebilmenizdir ve sadece işe yarar!

Ancak, gözden geçirmek isteyebileceğiniz bazı seçenekler var.

WordPress Google XML Site Haritası Eklentisi“Temel Seçenekler” altında, eklenti Google’a ve Bing’i site haritanızdaki güncellemelere bildirecek, site haritanızı otomatik olarak sıkıştıracak ve HTML site haritanızın yanı sıra HTML biçiminde bir site haritası da içerecek şekilde ayarlanacaktır.

WordPress Google XML Site Haritası Eklentisi“Gelişmiş Seçenekler” altında, bellek sınırını artırma veya yürütme zaman sınırını değiştirme seçeneği, yalnızca site haritanızı oluşturmaya çalışırken “bellek yetersiz” hatası alırsanız denenmelidir.

Site haritanızın görünümünü özelleştirmek için bir XSLT stil sayfası kullanılabilir. Normalde, bir XML site haritası insanlar tarafından okunmaz, yalnızca botlar içindir. Ancak, site haritanızı görüntüleyebilmek istiyorsanız, CSS’nin bir HTML sayfasını nasıl stillendirdiğine benzer şekilde bir XSLT stil sayfasıyla stillendirebilirsiniz.

WordPress blogunuz bir alt dizine (örneğin, www.example.com/blog gibi) yüklüyse ve ana dizinde bulunan sayfaları (www.example.com/sayfa gibi) eklemek istiyorsanız, Temel URL’yi geçersiz kılmak ve site haritasını kök etki alanına yerleştirmek için bu seçeneği kullanın. Bunun nasıl yapılacağına ilişkin talimatlar için , site haritanızı geliştiricinin web sitesinde etki alanı kökünüze taşıma konulu öğreticiyi görebilirsiniz .

Ayrıca bir HTML site haritası oluşturmayı da seçebilirsiniz.

İsteğe bağlı olarak, kullanım istatistiklerinin geliştiriciye anonim olarak gönderilmesine izin verme seçeneğini işaretleyerek, WordPress’in en çok kullanılan sürümü için eklentiyi optimize edebilir ve en yaygın diller için çevirileri iyileştirebilirler.

Site Haritanızı Özelleştirme

Google XML Site Haritaları kutudan etkin bir şekilde kullanılabilirken, eklentiyi belirli bir içeriği site haritanıza eklemek veya hariç tutmak veya farklı şekillerde önceliklendirmek için özelleştirebilirsiniz.

“Ek sayfalar” bölümünün altında, site haritanıza zaten blogunuzda olmayan belirli sayfalar ekleyebilirsiniz. Örneğin, blogunuz bir alt dizindeyse ve kök dizinden bir sayfa eklemek istiyorsanız, buraya ekleyebilirsiniz.

Ayrıca, “Dışlanan öğeler” bölümünün altındaki bazı sayfaları veya tüm blog kategorilerini site haritanızdan hariç tutmayı da seçebilirsiniz.

Blogunuzun Sayfalarının Önceliklendirilmesi Ne Kadar Önemlidir?

Google XML Site Haritaları eklentisindeki birçok seçenek, içeriğinizi öncelik sırasına göre sıralamanıza olanak tanır.

WordPress Google XML Site Haritası EklentisiBu, yalnızca Google’a ve diğer arama motorlarına, blogunuzdaki bir sayfanın diğerleriyle karşılaştırıldığında ne kadar önemli olduğunu söyler. Örneğin, ana sayfanızı öncelikli olarak iletişim sayfanızdan daha yüksek olarak derecelendirmek istersiniz.

Google’ın sitenizi web’deki diğer sitelere göre nasıl sıraladığını etkilemez.

Google, blogunuzda sıralamayı tercih edeceğiniz benzer içerikten belirli bir içeriği sıralıyor gibi görünüyorsa, öncelik ayarlarınızı değiştirmek iyi bir fikir olabilir. Örneğin, içeriğe ve anahtar kelimelere benzeyen iki sayfanız varsa, ancak yanlış sayfa aramalar için sıralamaya devam ediyorsa, o zaman daha önemli sayfayı öncelikli olarak sıralamak isteyebilirsiniz.

“Mesaj Önceliği” altında, yayınların öncelik sırasına göre sıralanıp sıralanmamasını ve eğer öyleyse, notlarınızı tek tek sıralayarak mı yoksa tüm yayınlarınızın yorum ortalamasında toplam olarak mı sıralamayı isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.

Google XML Site Haritaları, herhangi bir blog için kullanışlı olan kullanımı kolay bir eklentidir. Sitenizi yavaşlatmaz veya çok fazla yer kaplamaz, ancak Google’ın ve diğer arama motorlarının sitenizin nasıl yapılandırıldığını anlamalarını ve dizini doğru şekilde belirlemelerini sağlar. Ayrıca, ücretsiz!

Eklenti çok basittir ve genellikle destek gerektirmez. Geliştiricinin, web sitesinde en sık karşılaşılan sorunların giderilmesi için belgeler ve eğitimler vardır. Ancak, bire bir destek yavaş olabilir veya eksik olabilir, çünkü tüm WordPress dizininde en popüler olan eklenti yalnızca bir kişi tarafından geliştirilip desteklenir.

 

Son Yazılardan Haberdar Olun!​

En son yazılardan haberdar olmak için aşağıdaki forma mail adresiniz ile üye olmanız yeterli!

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.
Paylaş
Facebook Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit e-Posta Linki Kopyala Print
YazanAykut Ekinci
Follow:
e-Ticaret ve SEO uzmanı, SEO danışmanlığı yapan, hayatın içinden her iş ile ilgilenmeye çalışan enerjik, çalışkan, üretken ve araştırmacı biri. Müzik dinlemeyi, kitap okumayı, film seyretmeyi ve fotoğraf çekmeyi sever, Adana’da yaşar, fırsatını buldukça Bodrum’a kaçamak yapar…
Previous Article Travelerlar İçin 13 En İyi WordPress Blog Temaları 2020 Travelerlar İçin 13 En İyi WordPress Blog Temaları 2020
Next Article WP Super Cache WordPress Cache Eklentisi WP Super Cache WordPress Cache Eklentisi
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar
WordPress İçin En İyi 7 İletişim Formu Eklentisi
EklentiWordPress

WordPress İçin En İyi 7 İletişim Formu Eklentisi

WordPress sitenize iletişim formlarının nasıl ekleneceğini mi merak ediyorsunuz…

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç
Genel

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç Amerika…

En İyi 7 WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentisi
Genel

En İyi 7 WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentisi

En iyi WordPress kötü amaçlı yazılım temizleme eklentilerini…

- Advertisement -

Son Yazılardan Haberdar Olun!​

En son yazılardan haberdar olmak için aşağıdaki forma mail adresiniz ile üye olmanız yeterli!

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Benzer Yazılar

Önce WordPress'i mi yoksa Eklentileri mi Güncellemeliyim?
WordPress

Önce WordPress’i mi yoksa Eklentileri mi Güncellemeliyim?

Okuma süresi 7 dk
2020'nin En İyi 13 WordPress Haber Teması
Temae-TicaretWooCommerceWordPress

2020’nin En İyi 13 WordPress Haber Teması

Okuma süresi 7 dk
WP Rocket Nasıl Kurulur ve Yapılandırılır?
EklentiWordPress

WP Rocket Nasıl Kurulur ve Yapılandırılır?

Okuma süresi 6 dk
WordPress Siteniz İçin En İyi Premium Temasını Nasıl Seçersiniz?
WordPress

WordPress Siteniz İçin En İyi Premium Temasını Nasıl Seçersiniz?

Okuma süresi 7 dk

Son Yazılardan Haberdar Olun!

En son yazılardan haberdar olmak için aşağıdaki forma mail adresiniz ile üye olmanız yeterli!

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

İnceleGo

InelegGO: WordPress, PrestaShop teknolojisini inceler ve analiz eder. Web yöneticileri ve girişimciler için ipuçları ve püf noktaları paylaşımları yapar…

  • Gizlilik Politikası
  • Reklam
  • Bize Yazın
  • İnceleme Gönder

Son Yazılar

WordPress İçin En İyi 7 İletişim Formu Eklentisi

WordPress İçin En İyi 7 İletişim Formu Eklentisi

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç

Amerika’da Şirket Kurmak: Şartlar ve Süreç

En İyi 7 WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentisi

En İyi 7 WordPress Kötü Amaçlı Yazılım Temizleme Eklentisi

Popüler Yazılar

Microsoft Office 2016 Programsız Etkinleştirme

Microsoft Office 2016 Programsız Etkinleştirme

Windows 11 CMD ile Programsız Etkinleştirme

Windows 11 CMD ile Programsız Etkinleştirme 2022

Microsoft Office 2019 CMD ile Programsız Etkinleştirme

Microsoft Office 2019 CMD ile Programsız Etkinleştirme

© 2024 incelego.com | İnceleGO - Her Hakkı Saklıdır.

Design by: Craativo

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?