Ekranlarımızın önünde geçirdiğimiz saatlerin artmasıyla birlikte, karanlık modun popülaritesinin artması şaşırtıcı değil. Sadece mobil cihazlarınızda ve bilgisayarlarınızda karanlık modu etkinleştirmekle kalmaz, aynı zamanda Youtube gibi bazı web siteleri basit bir düğme tıklamasıyla karanlık moda geçmenize izin verir.
Gece modu olarak da bilinen koyu mod, web sitenizin renk düzenini koyu metinli açık bir arka plan kullanmaktan tam tersine, beyaz metinli koyu arka plana değiştiren bir görüntü ayarıdır .
Bu basit ayar, ekrandan gelen beyaz ışık miktarını önemli ölçüde azaltır ve göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olur.
Bu nedenle, bir web sitesi sahibi olarak, web sitenize karanlık mod eklemeyi ve ziyaretçilerinizin gözlerini yormadan içeriğinizin keyfini çıkarmasını kolaylaştırmayı düşünebilirsiniz.
Neyse ki, WordPress için web sitenize karanlık mod veya gece modu eklemeyi kolaylaştıran bir dizi karanlık mod eklentisi var. Bu yazıda onların özelliklerini ele alacağız. Bu listedeki eklentiler ücretsiz ile ücretli arasında değişmektedir. Özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve sizin için en iyi karanlık mod eklentisini bulmak için okumaya devam edin.
1. WP Dark Mode
Bu listedeki ilk eklenti olan WP Dark Mode, 4,5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahiptir. Bu eklenti, yüklediğiniz anda otomatik olarak çalışır. Başka bir deyişle, çalışmasını sağlamak için çeşitli ayarlarla uğraşmaya gerek yoktur.
Eklentiyi kurup etkinleştirdikten sonra, web sitenizin ziyaretçileri, cihaz tercihlerine bağlı olarak web sitenizin keyfini karanlık modda çıkarabilecektir. Eklenti, tüm büyük işletim sistemlerini destekler ve WordPress temalarının çoğuyla uyumludur.
Ayrıca, ziyaretçilerin karanlık modu kolayca açıp kapatmalarına ve WordPress web sitenizin arka ucunda karanlık modu etkinleştirmek için kullanmalarına olanak tanıyan kayan bir anahtar düğmesi görüntüleyebilirsiniz.
Fiyatlandırma : Bu eklenti resmi depodan ücretsiz olarak indirilebilir. Eklentinin ayrıca zamana dayalı karanlık mod, ek renk şemaları, belirli sayfaları karanlık moddan hariç tutma yeteneği ve daha fazlası gibi gelişmiş özelliklere sahip bir Pro sürümü de bulunmaktadır. Fiyat, ömür boyu sürüm için 3 web sitesi için 49 $ / yıl veya 50 web sitesi için 499 $ ‘dan başlar.
2. Droit Dark Mode
WordPress için zengin özelliklere sahip bir karanlık mod eklentisi arıyorsanız, Droit Dark Mode eklentisi tam da ihtiyacınız olan şey olabilir. Eklenti, resmi depoda sağlam bir 4 yıldızlı derecelendirmeye sahiptir.
Eklenti, basit bir açma veya kapama düğmesiyle web sitenizdeki karanlık modu etkinleştirmeyi kolaylaştırır. Birkaç farklı anahtar stili arasından seçim yapabilir, karanlık modu varsayılan olarak ayarlayabilir, WordPress panonuz için karanlık modu etkinleştirebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Eklenti, çoğu WordPress temasının yanı sıra Elementor ve Gutenberg ile uyumludur.
Fiyatlandırma : Eklentiyi resmi depodan indirmek ücretsizdir. Ücretsiz sürümün sunduğundan daha fazla özelliğe ihtiyacınız varsa, eklentinin profesyonel sürümüne yükseltebilirsiniz. Fiyatlandırma, bir web sitesi için yıllık 29$ veya ömür boyu lisans için 59$’dan başlar.
3. Night Mode For WordPress
Night Mode For WordPress, resmi eklenti deposunda 5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahiptir. Tüm web sitesine gece modu eklemenize ve metin, resim ve diğer öğelerin okunabilirliğini iyileştirmek için ayarları yapmanıza olanak tanıyan basit ve anlaşılır bir eklentidir.
Örneğin, bağlantıların, metnin, düğmelerin ve daha fazlasının rengini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca diğer web sitelerinde kullanmak için görüntü filtreleri ekleyebilir ve eklenti ayarlarını içe veya dışa aktarabilirsiniz. Eklenti ayrıca tüm büyük tarayıcılarla uyumludur.
Kurulumu ve kullanımı kolay tamamen ücretsiz bir eklenti arıyorsanız, bu eklenti harika bir seçimdir.
Fiyatlandırma : Daha önce de belirtildiği gibi, bu eklentiyi indirmek ve resmi depodan kullanmak tamamen ücretsizdir.
4. Dark Mode For WP Dashboard
WordPress kontrol panelinizde karanlık modu etkinleştirmek için şık ve basit bir eklenti arıyorsanız, Dark Mode For WP Dashboard tam olarak ihtiyacınız olan şeydir. Eklenti, resmi depoda 5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahiptir ve kutudan çıktığı gibi çalışır. WordPress panosunda karanlık modu etkinleştirme seçeneğine sahip olmayan WordPress için Gece Modu gibi ücretsiz bir eklenti kullanıyorsanız bu harika bir seçimdir.
Bu eklentinin harika bir özelliği, her kayıtlı kullanıcının pano görünümünü ve karanlık mod ayarlarını kolayca kontrol edebilmesi için kullanıcı profili başına karanlık modu etkinleştirme yeteneğidir.
Eklenti Jetpack, Nested Pages, Yoast SEO ve WooCommerce eklentileriyle de çalışır.
Fiyatlandırma : Bu eklentiyi indirmek ve kullanmak tamamen ücretsizdir.
5. Blackout: Dark Mode Widget
Blackout: Dark Mode Widget, WordPress için başka bir basit ve anlaşılır eklentidir. Resmi depoda 4,5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahiptir. Kurulum ve aktivasyon üzerine, ziyaretçilerinizin web sitenizde karanlık ve aydınlık mod arasında geçiş yapmalarını sağlayan basit bir widget oluşturur.
Eklenti, web sitelerinizin herhangi birine karanlık modu getirmek için CSS karma karışım modunu kullanır. Bu eklenti, yapılandırmanız için çok fazla ayar sunmadığı için muhtemelen listedeki en basit eklentidir. Bir dezavantajı, CSS’ye dayandığı için tüm tarayıcılarda çalışmayabilmesidir.
Fiyatlandırma : Bu eklentiyi indirmek ve resmi depodan kullanmak tamamen ücretsizdir.
6. DarklupLite
DarklupLite – WP Dark Mode, WordPress için güçlü ve zengin özelliklere sahip bir karanlık mod eklentisidir. Resmi depoda 4,5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahiptir. Bu eklenti, web siteniz için karanlık modu tam olarak istediğiniz şekilde yapılandırmak için bir çok özellik ve ayara sahiptir.
Örneğin, renk kontrastını kolayca ayarlayabilir, birkaç farklı renk şeması arasından seçim yapabilir ve anahtarın web sitenizin ön ucunda nereye yerleştirileceğini seçebilirsiniz. \Elementor ve Gutenberg ile uyumludur, çoğu WordPress temasını destekler ve web sitenizin hem ön ucunda hem de arka ucunda karanlık modu etkinleştirmenize olanak tanır.
Fiyatlandırma : Çekirdek eklentiyi indirmek ücretsizdir ancak eklentinin ek renk şemaları, WooCommerce ürünlerini ve kategorilerini hariç tutma yeteneği ve daha fazlasını içeren profesyonel bir sürümü de vardır. Fiyatlandırma, tek bir site için yıllık 29$ veya ömür boyu lisans için 49$’dan başlar.
7. Night Eye
Night Eye’ın ücretsiz sürümü, listemizdeki diğer araçların çoğu gibi WordPress.org’da mevcuttur. Eklenti 5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahiptir ve web sitenizdeki metin, resim ve videoların okunabilirliğini iyileştirmek için Gece Modu ile ışık modu arasında geçiş yapmayı kolaylaştırır.
Eklenti ve karanlık modunuzu özelleştirmeyi kolaylaştırmak için yerleşik bir görsel renk ayar tablosuna sahiptir. Gece Gözü için premium yükseltmenin karanlık modunuz için birkaç özellik, ek renk özelleştirme ayarları, karanlık modu otomatik olarak uygulamak/kaldırmak için bir zamanlayıcı ve daha fazlasını eklediğini belirtmekte fayda var.
Fiyatlandırma : Bu eklenti ücretsiz olarak mevcuttur, ancak bir kerelik 40 $ ücret karşılığında premium plana yükseltebilirsiniz.
8. Go Night Pro
Go Night Pro, CodeCanyon’un bir başka premium eklentisidir. 4,5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahiptir. Eklenti, karanlık modun hangi sayfalarda etkin olduğunu ve karanlık modu açıp kapatmak için düğmenin her sayfada nereye yerleştirileceğini düğme türünü seçmenize olanak tanır. Ayrıca, son ziyaret edilen zamandan kullanıcı ayarını da hatırlayabilir.
Ayrıca, web sitenizde karanlık modun her zaman etkin olacağı bir zaman dilimi belirleyebilirsiniz. Karanlık mod, sayfa bazında etkinleştirilebilir ve hatta belirli kategorilerin karanlık modun etkinleştirilmesini hariç tutabilirsiniz.
Fiyatlandırma : Gelecekteki güncellemelere ve 6 aylık desteğe erişmenizi sağlayan bu eklentiyi 20 $ karşılığında alabilirsiniz. Ekstra 5,63 ABD doları ücret karşılığında desteği 12 aya kadar uzatabilirsiniz. Resmi eklenti deposunda ücretsiz bir sürümün de bulunduğunu ancak özelliklerle sınırlı olduğunu belirtmekte fayda var.
Web sitenize karanlık mod eklemek, yalnızca web sitenizin ziyaretçileri için göz yorgunluğunu azaltmakla kalmaz, aynı zamanda web sitenizi daha keyifli hale getirebilir ve bu da kullanıcı deneyiminizi iyileştirir.
Bu listedeki eklentilerin yardımıyla bu özelliği WordPress web sitenize kolayca ekleyebilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken tek şey bir tanesini seçip sitenize kurmak.