WordPress web siteniz için en iyi temayı nasıl seçeceğinizi merak ediyor musunuz?
Bir blog başlatırken, doğru temayı seçmek başarınız için çok önemlidir. İşlem sırasında, muhtemelen ücretsiz WordPress temaları ile premium WordPress temaları arasında karar vermeniz gerekecek.
Bu yazıda, siteniz için en iyi premium WordPress temasını nasıl seçeceğinizi ele alacağız.
Ücretsiz WordPress Teması ve Premium WordPress Teması
Birçok kullanıcının ücretsiz bir tema yerine premium bir WordPress temasını seçmesinin ana nedenlerinden biri, garantili destek almanızdır.
Ücretsiz WordPress temaları genellikle bir tutku projesi olarak oluşturulur, bu nedenle destek veya güncelleme alacağınız garanti edilmez. Bu temalar, yeni WordPress sürümleriyle güncelliğini yitirebilir veya farklı eklentilerle çalışmayabilir.
Öte yandan, premium bir WordPress teması için ödeme yaptığınızda iyi belgeler, desteğe erişim ve düzenli güncellemeler alırsınız. Hatta bazı tema mağazaları bunun ötesine geçerek video eğitimleri, demo içeriği ve hatta ücretsiz bir blog kurulum hizmeti sunar.
Bunun dışında premium temalar, WordPress web sitenizi daha benzersiz kılar çünkü ücretsiz temalar herkes tarafından kullanılmaktadır.
Bunu söyledikten sonra, premium bir WordPress teması seçerken aramanız gerekenler burada.
1. Estetik Açıdan Hoş Modern Tasarım
Bir tema seçtiğinizde, muhtemelen onu web sitenizde oldukça uzun bir süre kullanacaksınız. Bu, kullanıcıların buna alışmasını ve içeriği kolayca tüketmesini sağlar.
Bu yüzden estetik açıdan hoş ve önemli bir değişiklik gerektirmeden uzun süre kullanılabilecek bir tema seçmeniz gerekiyor.
Tüm iyi tasarımcıların güzel web siteleri oluşturmak için kullandığı belirli tasarım öğeleri vardır. Bunlar şunları içerir:
- İyi Renk Kombinasyonu
- Müthiş Tipografi
- Temiz Düzen
- Güzel görüntüler
Bu öğeler birlikte, kullanıcılarınıza hitap eden güzel bir uyum ve tutarlılık oluşturur. Sadece harika görünmekle kalmaz, aynı zamanda iş hedeflerinize ulaşmanıza da yardımcı olur.
Çoğu premium tema, sınırsız renk seçeneği ve yazı tipi seçmek için yerleşik araçlarla birlikte gelir. Premium WordPress temanızın kutudan çıkar çıkmaz daha iyi tipografi kullandığından emin olmanız gerekir.
Örneğin KadenceWP , ücretsiz sürümde bile çok sayıda özelleştirme seçeneği sunar. Renkler, yazı tipleri, düğmeler ve daha fazlası gibi farklı öğeleri düzenleyebilirsiniz. Ayrıca, üst bilgi ve alt bilgi düzenini değiştirme ve bloglarınızın ve kenar çubuğunuzun görünümünü düzenleme seçenekleri de vardır.
Sadece ana sayfaya bakmayın. Tema demosunun derinliklerine inin ve diğer bölümleri keşfedin. Örneğin, bir portföy sitesi oluşturuyorsanız portföy için temanın demosuna bakın. Referanslar ekleyecekseniz , referansların tema demosunda nasıl göründüğüne bakın.
Kullanılacak çok sayıda sayfa şablonu ve düzeni olduğundan emin olun. Hepsinin aynı tasarım tutarlılığını ve çekiciliğini koruduğundan emin olmak için ana sayfayı, tek sayfaları, gönderileri ve blog bölümlerini inceleyin.
2. Özellikler ve Sunum
WordPress temaları ve eklentileri arasındaki temel fark, temaların web sitenizin sunum bölümünü, eklentilerin ise işlevselliği ele almasıdır.
Bununla birlikte, premium WordPress tema pazarı oldukça rekabetçidir ve bazen tema geliştiricileri, temalarına daha fazla eklenti benzeri işlevsellik ekleme cazibesine karşı koyamazlar.
Bu neden kötü bir uygulama olarak görülüyor?
Bir WordPress teması eklenti bölgesine geçtiğinde, temaları değiştirmek zorlaşır . Örneğin, bir WordPress teması özel bir gönderi türü kullanıyorsa, başka bir temaya geçmek bu özel gönderi türlerinin yönetici menüsünden kaybolmasına neden olur.
Bir tema tarafından tanımlanan kısa kodlar da çalışmayı durdurur, bu da geçiş yapmayı zor ve zaman alan bir süreç haline getirir.
Öte yandan, tam olarak bir eklenti gibi davranan WordPress temaları vardır. Emlak temaları veya otel temaları gibi çok özel niş web siteleri oluşturmak için gereken işlevleri sunar .
Bu temalardan bazıları gerçekten yararlıdır, ancak bu temaları kullanırsanız, diğer temalar benzer işlevlere sahip olmayabileceğinden daha sonra temalar arasında geçiş yapmanın zor olacağını anlamanız gerekir.
3. Güvenlik ve Performans
WordPress’e yeni başlayan birçok kişi, premium bir tema seçerken hıza ve iyi kodlama uygulamalarına pek dikkat etmez.
Yeni müşteriler kazanma yarışında, tema geliştiricileri, sitenizin güvenliğini tehlikeye atabilecek güvenli olmayan ve hızlı çözümleri entegre edebilir. Çılgınca sayıda özellik size hız ve performans sorunlarına mal olabilir.
Şimdi sorun şu ki, başlangıç seviyesindeki çoğu kullanıcı kod çalışma becerisine sahip değil. Premium bir temanın arkasındaki kodun kaliteli olduğunu nasıl anlarsınız?
Öncelikle, premium temalarınızı güvenilir ve tanınmış WordPress tema mağazalarından satın almanız gerekir. Güvendiğimiz ve tavsiye ettiğimiz tema mağazalarından bazıları şunlardır:
İkinci olarak, incelemelere ve müşteri referanslarına bakın. Söz konusu tema mağazası veya geliştirici tarafından geliştirilen temaları başka kimlerin kullandığını görün. Temalarını kullanan büyük web siteleri veya bloglar var mı?
Tema mağazasındaki referanslar sayfasına göz atın veya Google’da incelemelerini arayın. Ayrıca herhangi bir temanın derecelendirmelerini WordPress.org web sitesinde görüntüleyebilir ve incelemelere bakabilirsiniz.
4. Uyumluluk Kontrolü
Premium bir tema aramaya başlamadan önce, aradığınız tüm özellikleri yazmak için birkaç dakikanızı ayırın. Örneğin:
- E-Ticaret desteğine ihtiyacınız var mı?
- İngilizce olmayan web siteleri için çeviri hazırlığı
- Tema mobil duyarlı mı
- BuddyPress veya bbPress desteği
- Kullanıyor olabileceğiniz başka eklentiler var mı?
Birçok premium tema, yerleşik şablonlarla birlikte gelir ve WooCommerce ve Easy Digital Downloads gibi popüler e-Ticaret platformlarını destekler.
Aradığınız bir tema dilinizde mevcut değilse, tema geliştiricisinden bir çeviri yapılıp yapılmadığını kontrol etmesini isteyin.
Bazı kullanıcılar, iş bulma panoları ve soru-cevap web siteleri gibi niş web siteleri oluşturmak için veparticularlugins kullanmak isteyebilir . Tema geliştiricilerine, temalarının belirli bir eklentiyle çalışıp çalışmayacağını sormaktan çekinmeyin.
Paranızı doğru yere yatırdığınızdan emin olmalısınız.
5. Özel Bir Tema Seçin
İyi bir premium WordPress teması, kolayca yüksek kaliteli web siteleri oluşturmanıza yardımcı olur. Ancak yine de özelleştirmek isteyebileceğiniz birçok şey var ama bu mümkün değil.
Özel bir WordPress teması oluşturmanın size yardımcı olabileceği yer burasıdır. Web sitenizin düzeni ve tasarımı üzerinde çok fazla özgürlük ve esneklik sağlar. Bununla birlikte, özel bir tema oluşturmanın maliyeti, özellik düzeyine ve istediğiniz özelleştirme seçeneklerine göre değişebilir.
Daha kolay ve daha uygun maliyetli bir yol, Gutenberg kullanmaktır . En iyi WordPress web sitesi oluşturucusudur ve önceden oluşturulmuş birden çok şablon sunar.
Temanızdaki farklı öğeleri düzenlemek için sürükle ve bırak oluşturucusunu kullanabilirsiniz.
Eklenti, temanıza resimler, düğmeler, metin, videolar, seçenekler, iletişim formları ve daha fazlasını eklemek için standart ve gelişmiş bloklar sunar.
Umarız bu kılavuz, siteniz için en iyi premium WordPress temasını seçmenize yardımcı olmuştur.